logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Oldtimers vernieuwt verpakkingen en introduceert zomerse kokosdrop


Oldtimers kennen we natuurlijk allemaal. Ze staan al sinds jaar en dag in de schappen van de supermarkt, wachtend op een gelukkige koper en eter! Maar soms moeten ook die oude, vertrouwde merken even een opfrissertje krijgen. En dat moment is nu aangekomen voor de Oldtimers. Zo krijgen de Scheepsknopen, Zoethouders, Zoute Ruiten, Salmiak Klinkers, Jochums Favorieten en Zoete Lievelingen een heel toffe verpakking, die lekker retro oogt en waardoor de verschillende dropvarianten weer op één lijn komen qua styling en vormgeving. Maar er is meer: elk seizoen komt er een speciale seizoensdrop! Dropliefhebbers kunnen de zomer vieren met de nieuwe Kokos Seizoensdrop die vanaf nu exclusief te koop is bij Albert Heijn.

Smaak met karakter in een nieuw jasje

De drop van Oldtimers is al bijna 100 jaar lang geliefd in Nederland door zijn rijke smaak en karakteristieke structuur. Dit heeft de drop te danken aan het vakmanschap van de dropmakers die werken met pure ingrediënten en de nieuwste technieken. Vanuit de pioniersgeest van grondlegger Jochum Douwenga werken de dropmakers elke dag aan karaktervolle drop gemaakt voor elke dropliefhebber. Alle Oldtimers drop is glutenvrij en in 2019 ging het merk over op vegan producten. De kleuren op de verpakkingen van de klassiekers en dropmixen zijn intenser gemaakt waardoor deze beter te herkennen zijn en nog beter passen bij de premium uitstraling waar Oldtimers voor staat.

Vier de zomer met Kokos Seizoensdrop!

Oldtimers viert de seizoenen door elk seizoen een vernieuwende smaak aan het dropassortiment in Nederland toe te voegen. Speciaal voor de zomer heeft het merk zijn traditionele vakmanschap ingezet om een vegan kokosdrop te ontwikkelen die zorgt voor een tropische smaakervaring. De drop bevat alleen pure ingrediënten zoals Arabische gom, zoethoutwortel en kokoswater en heeft een spannend zoet-zout suikerjasje. Oldtimers is één van de weinige dropmakers die een dergelijk jasje op zijn drop kan maken. De unieke smaak van kokos zorgt samen met het pure zoethout voor een mooie balans tussen de rijkheid van drop en de frisse, licht-zoete smaak van kokos. De nieuwe zomerse Kokos Seizoensdrop is vanaf nu week verkrijgbaar bij Albert Heijn. In week 44 introduceert Oldtimers zijn volgende seizoensdrop!

Oldtimers drop in de test

Test: Oldtimers Scheepsknopen

De Oldtimers Scheepsknopen zijn een fijne klassieker. Het is harde zoete drop, met een duidelijk aanwezige smaak van zoethout. De zoete smaak is afkomstig van Hollandse bietensuiker, maar dat is logisch: de Friese dropmaker houdt het liever dicht bij huis. Hoewel het een harde drop is, wil het niet zeggen dat het een dróge drop is. Je kunt hem vrij makkelijk kauwen of doorbijten, in tegenstelling tot andere harde dropsoorten. De Scheepsknopen zijn ook niet overdreven zoet, er schuilt een subtiele ziltheid, die vast afkomstig is van de scheepsknopen…

Test: Oldtimers Zoethouders

Dit is er eentje met een pittige punch. De zachte drop, die een wat korrelig mondgevoel oplevert tijdens het eten, is namelijk omhuld met een laagje zoethoutpoeder. Dat is best intens! Het scherpe, zoute smaakje met een zoet randje geeft een oppepper aan al je smaakpapillen, waardoor je meteen even wakker bent. Dit is dan ook geen allemansvriend: je moet echt houden van de unieke en intense smaakbeleving. Hier in huis waren de meningen dan ook behoorlijk verdeeld. Of nou ja – eigenlijk was ik de enige liefhebber. Claim het doosje zoethouders!

Test: Oldtimers Kokos Seizoensdrop

Iedereen was echter verliefd op de Oltimers Kokos Seizoensdrop. Deze drop is zoet en hard, gemaakt met zoethoutwortel en kokoswater. Dat geeft de drop al een aangename kokossmaak. Maar doordat het ook is omwikkeld met een spannend zoet-zout suikerjasje, is de beleving helemaal compleet. Het is een geweldige combinatie van de volle dropsmaak met de subtiele zoetheid van de zomerse kokossmaak. Dat niet iedereen die zo oppikt bleek al snel tijdens onze test. Je moet hem echt even door je mond laten gaan voor je de kokos daadwerkelijk waarneemt. Dit is dan ook geen ‘door-eter’, maar een dropje om lekker even van te genieten. Een beetje smakken op zijn tijd helpt ook om het kokos-aroma goed waar te nemen. Dat je het even weet.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.