logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Ohanami, White Goblin Games

In het kaartspel Ohanami is het jouw taak om drie Japanse tuinen te maken: je weet wel, van die harmonieuze en evenwichtig samengestelde tuinen, waarin je helemaal tot rust komt! Maar wees niet bang. Je hoeft geen vieze handen te krijgen, want deze tuinen maak je met kaarten.

Ronde tuinen

Nee, je maakt hier geen ronde tuinen, maar in ieder van de drie rondes maak je een tuin, aan de hand van 10 kaarten die je in het begin van iedere ronde krijgt. Daarvan leg je er twee op tafel. Dat is het begin van je tuin. De overige kaarten geef je door aan je linker buurman, jij krijgt de kaarten van je rechter buurman. Je neemt telkens een kaart en legt die voor je neer op tafel, om je tuin te completeren. Zo ga je door tot alle kaarten een plekje hebben gekregen. De basis daarvan lijkt heel erg op Go Nuts For Donuts.

Regels van het tuinieren

Een goede tuin maak je natuurlijk niet zo maar. Daar moet je bepaalde regeltjes voor volgen. Het is dus belangrijk dat je die regels in jouw tuin in acht neemt. Zo moeten alle kaarten in opklimmende volgorde liggen. Je mag enkel een kaart aanleggen die lager is dan je laagte kaart, of hoger dan je hoogste kaart. Daardoor moet je goed nadenken over je keuze: welke houd je en welke geef je door? En met welke kaart begin je een nieuwe rij, zodat je zo flexibel mogelijk bent voor een volgende ronde?

De winnaar van Ohanami

Aan het einde van iedere ronde wordt de puntentelling gedaan. de blauwe waterpartijen leveren 3 punten op; de groene plantenkaarten zijn na ronde 2 en 3 telkens 4 punten waard. Elke grijze rotspartij levert pas na de derde ronde 7 punten op. Maar de bloeiende roze kersenbloesem zijn de echte toppers: die worden meer waard naarmate je er meer in je tuin hebt.

Ga direct naar Ohanami op BOL.com.


Recensie over Ohanami

Ohanami is een snel en eenvoudig uit te leggen kaartspel, dat iedereen makkelijk onder de knie al krijgen. Het aanleggen van een tuin is voor iedereen een leuke bezigheid, maar het thema van een Japanse tuin zal wellicht juist voor ouderen interessant zijn. De kaarten zijn sfeervol geïllustreerd en maken de sfeer van het spel compleet. Leuk, makkelijk en relatief snel te spelen: bovendien compact genoeg om in je tas mee te nemen.

Score: 8


Informatie

, White Goblin Games
Genre: kaartspel, Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 12.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.