logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De ogen van Osiris, Oliver Kotzsch

De jonge inspecteur Leopold von Herzfeldt heeft het behoorlijk druk, zoals je wellicht nog weet uit het boek Het Boek van de Doodgraver. Ook in De Ogen van Osiris reis je terug in de tijd naar het Wenen van 1894, waar de wetenschap volop in opkomst is en de politie dan ook steeds meer gebruik kan maken van nieuwe technieken om misdadigers op te sporen. Die geschiedenisles mag ook dit keer zeker niet ontbreken.

Moord in het museum

Het verhaal van De Ogen van Osiris begint met de vondst van het levenloze lichaam van de beroemde geleerde en wereldberoemde egyptoloog professor Alfons Strössner, dat wordt gevonden in het Kunsthistorisches Museum. Het lijkt niet zomaar een moord: de beste man is gemummificeerd volgens de oude regels van de Egyptenaren en ligt in een sarcofaag. Zou Strössner het slachtoffer zijn van een oude vloek, omdat hij de rust van de doden verstoorde bij een sensationele vondst in Thebe? Hoewel veel mensen deze theorie graag omarmen, geloven de inspecteur en doodgraver Augustin Rothmayer in een meer menselijke dader.

Moordreeks

Terwijl het onderzoek naar de moord op professor Strössner doorloopt, wordt er een flink aantal moorden gepleegd in Wenen. In verschillende districten worden de gehavende lijken van jongemannen gevonden. De inwoners van Wenen koppelen deze moorden al snel met de mysterieuze moord in het museum, waardoor het vermoeden van de ‘vloek’ nog krachtiger wordt neergezet. Voor Leopold begint zo een spannende jacht door Wenen, waarbij hij zichzelf in levensgevaar brengt.


Ga direct naar De ogen van Osiris op BOL.com.

Recensie over De ogen van Osiris

Met De Ogen van Osiris neemt schrijver Oliver Kotzsch je weer mee naar Wenen aan het einde van de negentiende eeuw. De sfeervolle omgevingen, de prettige relaties tussen de hoofdpersonen en de soms humoristische gesprekken maken het een fijn boek om te lezen. Het is duidelijk dat de auteur zijn huiswerk heeft gedaan en hij laat dat ook regelmatig merken. De moorden zijn tot in de detail omschreven, waardoor het geheel een luguber tintje krijgt. Het is fijn te zien dat de jonge Leopold von Herzfeldt, de politiefotograaf Julia Wolf en de eigenzinnige doodgraver Augustin Rothmayer een goed team vormen en ieder op hun vakgebied streven naar de beste resultaten. Dat daarbij de geldende politie-ambtenaren een beetje voor minderwaardig worden weggeschreven is jammer.

Score: 8


Informatie

Titel: De ogen van Osiris
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 448
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022597637
Prijs: 23.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.