logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Offerkind

In het spannende boek Offerkind, gaat het verhaal over een stam in het verleden. In die stam wonen mensen. Bijvoorbeeld Aïn, Aab, Te Ka (wat het opperhoofd is) en Kraai. Aab is de oudste zoon van Te Ka en heeft zijn oog op Aïn laten vallen als zijn eerste vrouw. Aïn wil dat niet. Kraai is een keer als baby gevonden en is toen in de stam “opgenomen”. Ze laten hem wel steeds het vervelendste klusje doen en hij mag altijd pas als laatste eten. De enige die nog aardig tegen hem doet is Aïn. Op een dag komt er een vrouw die mooie spulletjes komt verkopen. Ze noemt het barnsteen. Die mevrouw zegt tegen Aïn dat ze uit de buurt van Aab moet blijven. Uiteindelijk draait het erop uit dat Aïn Aab vermoord, wat Kraai heeft gezien. Kraai helpt Aïn om het lijk te verstoppen.

Vluchten

Als de heksenmeester Kraai beschuldigt van het moorden van Aab, vlucht Kraai. Even later vlucht Aïn ook en komen ze uit bij de Jonge Wolven. Kraai moet vechten voor een plek als een Jonge Wolf, wat hij helemaal niet wil. Aïn is het enige meisje dat ze in tijden hebben gezien, dus je kan wel raden wat ze met haar gaan doen. 

Opnieuw vluchten

Gelukkig weet Aïn via de wc te ontsnappen. Kraai valt hun bewaker aan en gaat achter Aïn aan. Ze vluchten met de grootste kano, ze laten de andere twee kano’s wegvaren en gooien alle peddels die zij niet nodig hebben in het water. Op een gegeven moment zien ze mensen en gaan ze naar die mensen toe. Maar voordat ze bij die mensen zijn, zien ze een zak liggen, in het moeras. In die zak zat een bijl, precies zo’n bijl waar Te Ka zijn zusje voor geruild had met een handelaar. Ook zat er barnsteen in de tas, samen met alle spullen om het te bewerken. Na nog een tijdje lopen komen ze uit bij de mensen van het Oude Volk. Maar zijn die kwaadaardig of niet… 

Ga direct naar Offerkind op BOL.com.


Recensie over Offerkind

Offerkind is een heel erg spannend boek, dat is geschreven zodat het lijkt alsof je erbij bent. Dat vind ik de beste boeken. Door de voorkant en de titel dacht ik dat het een eng boek was, maar toen ik het eenmaal aan het lezen was, viel dat toch wel mee. Dit is zo’n boek dat je gewoon in een keer uit wilt lezen. Waarbij je gewoon niet meer wil stoppen.

Score: 8.5


Informatie

Offerkind,
Illustrator: nvt
Uitgever: Querido, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 13 jaar. ISBN: 9789045124407. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!