logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Oerdegelijk, stoer en mannelijk: de TruBlue rugzak

Bij deze een ode aan de rugzak. Nee, ik zweer er niet bij (soms zijn schoudertassen gewoon praktischer) maar als fietser en wandelaar zie ik zeker de voordelen van het meedragen van je bagage op de rug. Zoals bijvoorbeeld tijdens een wandeling door het bos of een citytrips. Maar waar moet een goede rugzak aan voldoen? Als het aan mij ligt: een paar handzame vakjes voor kleine items en verder gewoon 1 groot vak. En degelijk. Je hoeft niet voorzichtig te zijn met een TruBlue, van oerdegelijke Canadese makelij. Want eerlijk is eerlijk: deze ‘outdoor-mensen’ weten wel waar ze op moeten letten bij het maken van een tas!

Stijlbewust

Dat de makers van TruBlue vol vertrouwen over hun tassen schrijven valt dan ook direct op. Toch is het geen ’tas voor het leven’, zoals ze zelf al kenbaar maken. Het is een fashion statement. En tja, die smaak kan door de jaren heen wel eens veranderen! Aan de binnenkant van de tas vind je dan ook een soort stamboom, waarin je kunt opschrijven wie de tas heeft gekocht, en in welk jaar. De tas kan dus van hand tot hand overgaan. Het wordt zelfs aangemoedigd. Stoer detail – en erg milieubewust. Recyclen maar! De rugzak zelf is trouwens nog wat aan te passen in stijl en uitstraling, omdat er bepaalde details heel eenvoudig zijn om te wisselen. Zoals de kenmerkende gekleurde banden, doe over de hele tas lopen. Met een enkel drukkertje aan de bovenkant haal je ze los en vervang je ze door een andere kleur of materiaal. Leuk detail!

Praktisch

Maar je koopt en tas (hopelijk) niet vanwege zijn uitstraling. Je koopt een tas vanwege zijn praktisch nut. De bruikbaarheid van dit soort items is het belangrijkst van allemaal. Het is lastig om te bepalen of de tas voldoet aan jouw wensen en eisen, maar ik vind hem briljant. Hij is doeltreffend in al zijn eenvoud. De canvas TruBlue rugzak is aan de bovenkant te sluiten met een trekkoord, waarna je de canvas flap eroverheen kunt leggen. Met twee drukkers klik je die flap vast. Aan de buitenkant vind je twee best grote zakjes, waar je bijvoorbeeld je telefoon of kleine accessoires in kunt bewaren. Ze zijn snel toegankelijk, hoewel de drukker hier niet altijd even praktisch is (dichtdrukken op een smartphone is geen goed idee, bijvoorbeeld). In de binnenkant van het grote vak (22 liter inhoud) zit een gewatteerde beschermhoes of sleeve voor je laptop of tablet, zodat die de nodige bescherming krijgt. Ook vind je daar een kleiner – met klittenband af te dichten – vakje voor je smartphone of portemonnee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze rugzak veel te zien is op Canadese scholen: je kunt er ontzettend veel in meenemen! Aangezien de tas zelf ongeveer 500 gram weegt en over zachte schouderbanden beschikt is het ook nog eens comfortabel dragen.

Ga direct naar Trublue rugzakken op BOL.com.


Recensie over Trublue Original rugzak

CooleSuggesties topper

Dit is echt een rugzak die de tand des tijds kan doorstaan, dat voel je zo. Het degelijke katoen straalt iets stoers uit. Bovendien kun je ‘m helemaal naar smaak aanpassen door de banden te vervangen. De tas zelf is natuurlijk de basis – en ook daar heb je een aantal keuzemogelijkheden ter beschikking. Door het laptopvak is het een ideale tas voor naar school, de kleine zijvakjes maken hem ook erg praktisch voor dagjes uit of op vakantie. De leuke details maken hem nog een slagje cooler.

Score: 9


Informatie

Original rugzak, Trublue
Meer weten?
Prijs: 49.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.