logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bak zonder problemen een oer-Hollandse cake


Zelf bakken is weer helemaal in opkomst en wordt steeds populairder. In Nederland kennen we natuurlijk de appeltaart, maar wat dacht je van een klassiekertje: de cake? Een plakje cake verveelt nooit en kan een echt feest op tafel worden als je ‘m nog wat extra’s geeft. Koopmans komt met nieuwe mixen, zodat je eens wat anders op tafel kunt zetten. Daarbij kun je kiezen uit een heerlijke Hollandse speculaassmaak, de frisheid van citroen of de combinatie van vanille en chocolade, tijdens het bakken vult je huis zich met een heerlijke onweerstaanbare geur!

Oudhollandse smaak

Voor liefhebbers van typisch Hollandse smaken is er de Koopmans Oud-Hollandse Speculaascake. Dankzij de toevoeging van een speciaal kruidenmelange krijgt deze cake een heerlijke speculaassmaak. Niet alleen gezellig om te bakken voor het  Sinterklaasfeest, maar ook om de rest van het jaar van te genieten. Met de introductie van Speculaascake breidt Koopmans de Oud-Hollandse range, die bestaat uit de ouderwets lekkere smaken Appelkaneelcake, Stroopwafelcake en Tulband met bourbon vanille, verder uit.

Dubbel genieten

Voor mij persoonlijk is de marmercake een echte klassieker. Voor doordeweekse gezelligheid bakte mijn moeder namelijk een normale cake, maar voor speciale gebeurtenissen stond er naast taart en gebak ook altijd een marmercake op tafel. Een marmercake is een combinatie van vanille en chocolade in één cake. Je maakt dus twee beslagmixen en roert die in de bakvorm subtiel door elkaar. Dat is dubbel genieten. Hou je als thuisbakker van de frisheid van citroen, kies dan voor Koopmans Citroencake. Beide producten zijn een uitbreiding van het brede Koopmans cake-assortiment met onder meer de mixen Boerencake, Fijne cake en Chocolade cake.

Gemakkelijk en lekker luchtig

Cake bakken is een klein feestje. En helemaal niet moeilijk! Aan de mixen moeten alleen nog 150 gram boter, 4 eieren en 50 ml water worden toegevoegd. Dankzij de mixen van Koopmans geef je jouw cake nog wat extra smaak en een zachtheid mee die je anders niet kunt evenaren met bloem of zelfrijzend bakmeel. De Oud-Hollandse Speculaascake maak je extra lekker door nog wat amandelschaafsel over het beslag te strooien voor het bakken. Zet vervolgens het cakeblik zo’n 60 minuten in de voorverwarmde oven en het huis vult zich met een heerlijke geur.

Verkrijgbaarheid

De drie nieuwe Koopmans cakemixen zijn vanaf eind september verkrijgbaar bij Coop supermarkten en vanaf oktober bij Albert Heijn en Jumbo. De consumentenadviesprijs voor een pak Koopmans Oud-Hollandse Speculaascake en Marmercake is € 1,49 en voor Koopmans Citroencake € 1,29.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.