logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over OEPS! Kids overboord

Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Ga mee op avontuur met Finny en Leah in de komische animatiefilm OEPS! Kids overboord. Deze beste dierenvrienden slaan overboord van een ark en worden van elkaar gescheiden. Leah spoelt aan op een eiland, terwijl Finny bij een vreemde kolonie met soortgelijke wezens belandt. Gaat het de ark bewoners lukken de kids te vinden en zullen Finny en Leah elkaar ooit weer terugvinden?

OEPS! Kids overboord is verkrijgbaar op dvd én vanaf 13 april te streamen via de online platforms Pathe Thuis, Amazon, iTunes, Google Play, Mejane, T-Mobile en Tele2.


Bekijk de trailer

Over OEPS! Kids overboord

Finny is een herbivoor en Leah een carnivoor, toch zijn het beste vrienden. In een ark vol andere dieren drijven ze al weken op zee rond zonder enig zicht op het vaste land en de voedselvoorraad begint op te raken. Daardoor kan de (ongemakkelijke) vrede tussen de carnivoren en herbivoren elk moment omslaan… Alsof dat niet erg genoeg is, worden Finny en Leah per ongeluk van boord gespoeld, samen met de laatste voedselvoorraden. OEPS!

Aan boord van hun geïmproviseerde vlot, krijgen ze gezelschap van Jelly, een praatgrage, jonge kwal. Maar wanneer het vlot wordt geteisterd door een hevige storm, worden Finny, Leah en Jelly in de diepte van de oceaan gedompeld en van elkaar gescheiden. Leah en Jelly spoelen aan op een afgelegen eiland en Finny wordt wakker in een vreemde kolonie van bekende soortgenoten…

De Nederlandse stemmen van OEPS! Kids overboord

De film wordt Nederlands gesproken uitgebracht in de bioscoop met onder anderen de stem van Vivienne van den Assem (RTL Boulevard), Frank Lammers (Undercover), Floris Göbel (DierenpraatTV), Juvat Westendorp (o.a. Silverstar) en dierenvriend Gabriel Marta, beter bekend als Wildebras.

  • Hazel, de moeder van Leah – Vivienne van den Assem
  • leeuw Leonard – Frank Lammers
  • Neushoorn – Floris Göbel
  • Chimpansee – Gabriel Marta / Wildebras
  • Clam – Juvat Westendorp
  • Finny – Sil van der Zwan
  • Leah – Leelou Rijsdam
  • de roze kwal – Helle Vanderheyden
  • Bewaker – Kobe van Herwegen
  • Patch – Maja van Honsté

“Je wilt toch altijd een keer de leeuw zijn in een verhaal. Het is de ideale kerstfilm, mooi getekend en het bevat een grappig verhaal met veel humor”.

Frank Lammers, die de stem van leeuw Leonard vertolkt, een rol waar hij blij mee is.

“Ik hou super veel van dieren en dat deel ik elke dag met alle strijders die mij volgen. Toen ik te horen kreeg dat er een rol voor mij was in OEPS! werd ik helemaal gek! Een tekenfilm met allemaal dieren in een ark, dat moet wel gruwelijk worden. Kijken dus!”

Aldus Wildebras. Voor Wildebras is het vertolken van de stem van de Chimpansee een droom die uitkomt.

Meer informatie

Speelduur: 85 minuten
Taal: Nederlands
Leeftijd: 6+
Genre: Familiefilm

Films koop je online bij:


Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.