logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Odin de Alvader: de laatste release van Highland Park in de Walhalla serie


HP Odin bottle 700ml HRPal voor de poorten van het Walhalla heeft zich de apotheose voltrokken in de serie opzienbarende whisky’s waarmee Highland Park zijn Noordse afkomst eert. Odin, vernoemd naar de heerser van Asgaard zelf, completeert de Walhalla serie door zich bij Thor, Loki en de mooie Freya aan te sluiten. De legende wil dat Odin, de Alvader van de goden en heerser over Asgaard, een uitgesproken complex karakter bezit. Hij is de sterkste van alle Noordse goden, staat bekend als ‘de razende’ en heeft een onstilbare zucht naar wijsheid. Door een van zijn beide ogen te offeren om uit de Bron van Wijsheid te mogen drinken verwierf hij een onmetelijke hoeveelheid kennis en inzicht. Met zijn enig overgebleven oog, gloeiend en schitterend als de zon, is Odin een onheilspellende verschijning.

Het was beslist geen makkelijke opgave om een single malt met de dominante trekken van Odin te creëren, maar de whiskymakers van Highland Park zijn erin geslaagd. Hun creatie schept evenwicht tussen het goddelijke enerzijds en het typisch Orkneysche – de zachtzoete rokerige turfaroma’s van Highland Park – anderzijds. Het resultaat is een onmiskenbaar krachtige 16 jaar oude single malt. Gerry Tosh, global marketing manager, zegt: “Odin, een intense, krachtige en complexe whisky, doet zijn naam alle eer aan. Deze stoutmoedige single malt, gebotteld op 55,8%, is sterker dan Thor, Loki en Freya. Odin is de kroon op de Walhallacollectie – die grandioze serie van bijzondere whisky’s. Nu Odin de gelederen van de goden heeft versterkt, is het eerste hoofdstuk afgesloten. Maar de oude Noordse sagen zouden ons in de toekomst best nog eens vaker kunnen inspireren”.

HP Odin Hero Landscape 70cl HROdin is een gelimiteerde editie. Wereldwijd zijn er 17.000 flessen verkrijgbaar. En net als Thor, Loki en Freya staat Odin in het inmiddels meermalen bekroonde houten frame met de schrikaanjagende contouren van een traditioneel Vikingschip. De fles zelf weerspiegelt Odins karakter: duister en onvolmaakt en enigszins getekend door de strijd.

Proefnotitie Highland Park ODIN 16 jaar oud, 55,8%:

Kleur: Stralend zonlicht
Geur: Deze intense whisky bezit een kruidig temperament. Vleugjes kaneelbast en nootmuskaat ontsnappen aan Odins spirit. Na de kruiden volgen smeulendewalnoten en kleine wolkjes rook. Odin heeft iets onheilspellends en hetzelfde geldt voor deze whisky.
Smaak: Een stevige, krachtige smaak onderstreept de complexiteit van Odins karakter. Lagen en lagen turf onthullen een wijsheid van duizenden jaren. Stevig eiken gaat met rijke verkoolde walnoten gepaard.
Afdronk: Alles omvattend is een subtiele zoetheid die we kennen van fraai gekruide sherry wijnen. Pruimen en zacht fruit verdwijnen in het donker terwijl het turfvuur nagloeit in een rokerige finale.

Odin is verkrijgbaar bij gespecialiseerde whiskyslijters. De adviesverkoopprijs bedraagt € 240,00.

[Beauty_Shop]

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.