logo-liggend-wit-donkerblauw

Hoe kun je een occasion leasen?


Als je een nieuwe auto wilt, is het een goed idee om ten minste naar de leaseopties te kijken. Nu zeggen we niet dat je beslist een auto moet leasen, maar het is natuurlijk wel een aantrekkelijke mogelijkheid om voor een relatief laag maandbedrag in een geweldig voertuig te rijden. Dit is al helemaal het geval als je kiest voor een occasion. Je kunt vandaag de dag namelijk daadwerkelijk een tweedehandsauto leasen. Dit betekent niet dat de auto al tig jaren gebruikt is en daardoor veel kilometers op de teller heeft. Vaak zijn de occasions juist relatief nieuw. Bij het leasen van een occasion heb je meerdere opties, we benoemen ze hieronder.

Zakelijke occasion lease

Onder meer ondernemers hebben de mogelijkheid om een tweedehandsauto te leasen. Deze optie is vanwege meerdere redenen steeds populairder aan het worden. Zo is het natuurlijk een groot pluspunt dat het relatief weinig geld kost om via http://www.privateleaseused.nl/ een goede occasion te leasen. Je hoeft hierdoor elke maand minder te betalen dan het bedrag dat je voor een gloednieuwe leaseauto moet betalen. Bovendien zijn de tweedehandsauto’s die te lease aangeboden worden vaak binnen een mum van tijd beschikbaar. Je wordt bovendien meestal economisch eigenaar van de occasion, vooral als je kiest voor de zakelijke financial lease van een tweedehandsauto. Als je leasecontract afgelopen is, ben je zelfs de volledige eigenaar van de occasion. Met name startende ondernemers die een beperkt budget hebben, doen er goed aan om een tweedehandsauto te leasen.

Privé occasion lease

Vroeger konden alleen ondernemers auto’s leasen, maar dit is vandaag de dag niet meer het geval. Daarom kun je ook als particulier een leasecontract afsluiten voor een occasion. Heb je een beperkt budget? Dan is een gebruikte occasion leasen natuurlijk een fantastische optie. Het leasen van een tweedehandsauto is namelijk vrijwel altijd vele malen goedkoper dan het leasen van een gloednieuwe auto. Waarom? Het leasebedrag wordt gebaseerd op de dagwaarde van het voertuig. Het maandbedrag bevat bovendien nog wat (potentiële) kosten, denk aan reparatie en onderhoud. Check dus goed hoeveel je maandelijks moet betalen aan de leasemaatschappij en kijk ook naar de algemene voorwaarden. Hierdoor weet je precies waar het maandbedrag uit bestaat en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Zowel ondernemers als particulieren kunnen tegenwoordig dus een occasion leasen. Vaak is dit absoluut een goed idee, al is het altijd belangrijk om te controleren of een geschikte tweedehandsauto aangeboden wordt als leaseoccasion.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.