logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nuki introduceert Smart Lock 3.0 en Smart Lock 3.0 Pro


Met twee gloednieuwe Smart Locks en een uitgebreid assortiment accessoires versterkt Nuki het Europese marktleiderschap op vlak van retrofit toegangsoplossingen. Met een prijs van net onder de 150 euro biedt de Smart Lock 3.0 een aantrekkelijke entrée in de wereld van slimme toegang. Met een nieuwe kleur, draaiknop van geborsteld aluminium, een ingebouwd battery pack en geïntegreerde Wi-Fi creëert de Smart Lock 3.0 Pro een nieuwe standaard in zijn categorie.

Nieuwe slimme sloten voor meer slimme deuren

Tot nu toe zijn al meer dan 200.000 deuren in Europa slim gemaakt dankzij Nuki, wat bewoners meer gemak biedt in het dagelijks leven zonder in te boeten op veiligheid. “Op dit moment is slechts zo’n 1,5 procent van de huis- en appartementsdeuren in Europa slim,” vermeldt Martin Pansy, CEO en medeoprichter van Nuki Home Solutions. “Wij geloven echter wel dat slimme technologie het dagelijks leven verbetert en comfortabeler kan maken. Om de groeisnelheid van slimme toegangsoplossingen verder te versnellen, bieden we de Nuki Smart Lock nu in twee varianten aan. Met de Smart Lock 3.0, verkrijgbaar voor een prijs van 149 euro, bieden we een zeer betaalbare instapversie, terwijl onze nieuwe Smart Lock 3.0 Pro scoort met een rijk pakket aan features.”

De nieuwe generatie

Beide Smart Lock-versies hebben veel gemeen. Net als hun voorgangers kunnen beide Smart Locks van de 3e generatie op vrijwel elk deurslot worden gemonteerd, zonder gaten te boren. De motor is even krachtig als voorheen en de nieuwe, geoptimaliseerde tandwielen zorgt voor een stillere werking. Net als voorheen kunnen de sloten rechtstreeks worden bediend met de verbeterde drukknop.

Bekijk hier hoe Smart Lock 3.0 werkt:

Smart Lock 3.0 & Smart Lock 3.0 Pro

Voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar slim slot, biedt Nuki de gloednieuwe Nuki Smart Lock 3.0, een kwalitatieve én betaalbare optie. In deze versie is de knop gemaakt van hoogwaardige plastics en hij is verkrijgbaar in het wit. De Smart Lock 3.0 is compatibel met alle accessoires van Nuki, zodat hij bediend kan worden via de Nuki Bridge op afstand, met een nummercode op de Nuki Keypad of met een Nuki Fob kan. Ook kan hij met het Nuki Power Pack kan worden uitgebreid. De Nuki Smart Lock 3.0 is beschikbaar voor een prijs van 149 euro.

Het Power Pack is ingebouwd in de Smart Lock 3.0 Pro. Daar komt bij dat de Pro-versie een roestvrijstalen knop heeft, geïntegreerde Wi-Fi en verkrijgbaar is zowel in het wit als in het zwart. De geïntegreerde Wi-Fi neemt de functie van de Nuki Bridge over en maakt verbinding met het internet. Met een Wi-Fi-verbinding hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun Smart Lock, zodat ze het kunnen integreren in hun bestaande smart home-systeem. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is verkrijgbaar voor een prijs van 249 euro.

“Bij Nuki zijn we ervan overtuigd dat slimme technologie nog krachtiger zal worden wanneer deze gecombineerd wordt met andere sterke merken. Daarom zijn de Smart Lock 3.0 Pro en de Smart Lock 3.0 ook vanaf de lancering compatibel met diverse bekende smart home systemen zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa, IFTTT…”, vult Martin Pansy aan.

Net als de vorige versies is ook de 3e generatie Nuki Smart Locks door het gerenommeerde Duitse testinstituut AV-Test gecertificeerd als “Secure Smart Home Product”.

Accessoires in het wit, externe deursensor & universele cilinder

De externe deursensor geeft nauwkeurig aan of de deur gesloten of open is in de Nuki-app. Indien gewenst, waarschuwt de Nuki app wanneer de deur van veraf wordt vergrendeld terwijl deze open staat of wanneer de deur lang open blijft staan. De externe deursensor is compatibel met de beide Smart Locks 3.0 en verkrijgbaar voor een prijs van 39 euro. https://nuki.io/door-sensor

Vooral oudere deursloten zijn vaak niet uitgerust met de zogenaamde noodfunctie waarmee de deur van buitenaf kan worden ontgrendeld als er aan de binnenkant een sleutel wordt ingestoken. Deze functie is niet alleen aan te raden voor het gebruik van Nuki, maar ook in het algemeen. Als je je cilinder wil vervangen, dan is de Nuki Universele Cilinder een mogelijke oplossing. Hij is in lengte verstelbaar zodat hij op de meeste deuren past. De Nuki Universele Cilinder is ontwikkeld in samenwerking met de toonaangevende expert M&C en is gecertificeerd volgens de hoogste normen binnen de SKG-veiligheidsnormen (3 sterren). De cilinder wordt geleverd met vijf sleutels en zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor een prijs van 79 euro. http://www.nuki.io/cylinder

Ook de kleur van de bekende Nuki Bridge en de Nuki Opener zijn aangepast aan het nieuwe design en zullen in de toekomst verkrijgbaar zijn in het wit.

Upgradeprogramma voor bestaande Nuki-gebruikers

Nuki kondigt ook een upgradeprogramma aan voor bestaande klanten. Dit programma zal vanaf februari beschikbaar zijn. Wie zijn bestaande Nuki Smart Lock wil upgraden, krijgt de nieuwe deursensor ter waarde van 39 euro gratis bij aanschaf van een Nuki Smart Lock 3.0 Pro. Het oude apparaat mag uiteraard bewaard worden en kan nog steeds op een andere deur gebruikt worden. https://nuki.io/nl/upgrade/ 

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.