logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je Nuki slot krijgt nieuwe functies


De vierde generatie Nuki-sloten heeft een aantal toffe nieuwe features voor je in petto. Het eerste Smart Lock ter wereld met native Matter-ondersteuning krijgt namelijk ook Remote Access via Thread. Deze nieuwe functie is vanaf dit voorjaar beschikbaar en maakt toegang tot Nuki’s eigen apps en diensten op afstand mogelijk via een compatibele hub.

Meedenken aan netwerk

Nuki wil niet enkel een voorloper zijn op het vlak van Remote Access via Thread, maar ook op het netwerkprotocol zelf. “Uiteraard wil Nuki met zijn eigen innovaties de markt steeds een stap voorblijven,” voegt medeoprichter en CIO Jürgen Pansy toe. “Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om het potentieel van nieuwe technologieën in een vroeg stadium te herkennen. Omdat Thread responsiever is dan Bluetooth en stabieler en efficiënter dan wifi, zagen we al snel de voordelen die het gebruikers biedt. We beschouwen de nieuwe functies die de Thread Group op CES aankondigde, als een bevestiging van de toekomst die dit protocol kan hebben. Vooral omdat de Matter smart-home standaard Thread toegankelijker maakt.”

Lees onze review over Nuki Smart Lock v4

Voordelen van Thread

Welke voordelen ervaren Nuki’s vierde productgeneratiegebruikers van de nieuwe Remote Access-functie via Thread? De Smart Lock Pro schakelt automatisch over van wifi naar Thread, wat energie bespaart en het netwerk stabieler maakt. De nieuwe Thread-functie vervangt de Remote Access via Bridge bij het Smart Lock en maakt deze overbodig. Remote Access via Thread geeft toegang tot alle beproefde Nuki-functies zonder bridge of wifi-module, ongeacht of je het standaardmodel of de Pro-versie gebruikt. Je kan de batterijstatus controleren, de toegangsautorisaties toewijzen, de vergrendelacties bekijken en dat allemaal op afstand. “We brengen al onze Smart Locks van de nieuwste generatie online via Thread”, legt Jürgen Pansy uit. “Uiteraard zonder in te leveren op het belang van gegevensbescherming en privacy, die centraal staan bij Nuki. Ook met de nieuwe Remote Access-optie willen we niet afwijken van onze kernwaarden. Elke gebruiker kan Remote Acces via Thread uitschakelen en het Smart Lock lokaal gebruiken als de consument dat wil.”

Compatibele hub

De sleutel tot het gebruik van Remote Access via Thread is een actieve Matter-verbinding die loopt via een compatibele smart home hub. Deze hub fungeert als een centraal bedieningscentrum en brengt het Nuki Smart Lock van de vierde generatie online. Elke Hub die Matter via Thread ondersteunt, kan dankzij NAT64 het Smart Lock verbinden met het internet. Apple en Home Assistant ondersteunen deze functie al. Andere aanbieders werken hier nog aan. Bij de Nuki Smart Lock Pro zit de optie Remote Access-optie inbegrepen bij de aankoopprijs. Voor het standaard Smart Lock is Remote Access via Thread aan te schaffen via de Nuki-app voor een eenmalig bedrag van €49. Bestaande Nuki-klanten en consumenten die tot en met 20 februari het standaard Smart Lock van de vierde generatie aankopen (€169), ontvangen gratis de nieuwe Remote Access-functie via een compatibele hub en besparen op de eenmalige kosten.

Ga direct naar Nuki op BOL.com.

Meer nieuwe functies in het verschiet

Naast ‘Remote Access via Thread’, kondigt Nuki nog een firmware-update aan voor het voorjaar van 2024. De update heeft betrekking op het maken van een onderscheid tussen de functies ‘de deur openen’ (inclusief trekken aan de klink) en ‘de deur ontgrendelen’. Dit onderscheid, vooral populair bij Europese gebruikers, werd bij de release van Matter 1.2 in de herfst van 2023 in het protocol geïntegreerd, maar kan voorlopig nog niet buiten de Nuki-app gebruikt worden. “In tegenstelling tot Remote Access via Thread zijn er hier meer afhankelijkheden. Ons team doet er alles aan om ook deze functie zo snel mogelijk beschikbaar te maken”, verzekert Jürgen Pansy.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.