logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nuki 4 en Nuki 4 Pro: welk slim slot moet je kiezen?


We zijn al heel wat jaren bekend met de slimme sloten van Nuki. Onlangs presenteerde het Oostenrijkse merk de vierde generatie sloten, met daarin een spannende innovatie: Matter! Daarmee kun je het Nuki smart lock (4e generatie) slot nog makkelijker en sneller integreren in je smart home. Maar moet je jouw slimme slot opwaarderen of niet? En welke variant is het beste voor jouw situatie?

Matter aan boord

Als je de derde en de vierde generatie van de Nuki Smart Lock met elkaar vergelijkt, is er één grote aanpassing: de toevoeging van Matter-over-Thread. Daarmee is Nuki het eerste slimme slot ter wereld dat Matter volledig in het product integreert. Er is geen bridge of module nodig, hoewel je dat extra mogelijkheden biedt omdat je dan verbinding kunt maken met wifi en dus ook het internet. Voor de rest is de werking en de installatie van het slot ongewijzigd en verwijs ik je dan ook graag naar onze recensie van het Nuki Slimme Slot, 3e generatie. De interne mechaniek heeft overigens wel een upgrade gekregen, waardoor het slot iets sneller opent en sluit.

Voordelen van Matter en Thread

Dankzij deze nieuwe techniek kun je apparaten makkelijker koppelen aan een en hetzelfde systeem, zoals Google Home, Apple Homekit, Amazon Alexa, Samsung SmartThings of bijvoorbeeld Homey (en ja, daarmee verbind je Nuki ook het met internet en is de wifi-module in de Pro niet direct nodig, hoewel je met het basismodel eenmalig 39 euro betaalt voor externe toegang via Thread). Daardoor kun je apparaten van verschillende merken makkelijker met elkaar laten communiceren en op elkaar laten reageren. Maar er zijn meer voordelen. Zo gaat de nieuwe techniek zuiniger om met energie, zodat de batterij minder vaak opgeladen hoeft te worden dan wanneer je bijvoorbeeld Bluetooth gebruikt. Ook is het betrouwbaarder dan wifi.

Nuki 4 vs Nuki 4 Pro

Als je hebt besloten om de integratie van een Nuki Smart Lock (4e generatie) te gaan maken, komt de volgende vraag: ga je voor de 4.0 (169 euro) of de 4.0 Pro (279 euro) ? Wij helpen je graag op weg om de verschillen voor je op een rij te zetten. Het grote voordeel van de Nuki Smart Lock 4.0 Pro is dat je connectie hebt met het internet, zodat je jouw slot via het internet kunt bedienen. Zo kun je mensen op afstand binnenlaten of de deur sluiten, mocht je dat vergeten zijn. De basisversie verbind je via Thread en bluetooth 4.0, wat ook beschikbaar is in de Pro variant. Voor beide modellen kun je maximaal 200 verschillende toegangsautorisaties instellen met de optionele fob sleutelhanger, het keypad of geïnstalleerde apps op smartphones. Beide modellen zijn in een handomdraai te installeren, zonder te hoeven boren of schroeven.

Voordelen van de Pro variant

De Nuki Smart Lock 4 Pro heeft een krachtigere accu en beschikt over een geïntegreerde Powerpack, die je met de meegeleverde USB-oplaadkabel kunt opladen zonder de accu te hoeven verwijderen. Dankzij de wifi-verbinding kun je overal ter wereld toegang krijgen tot je slimme slot. De basisvariant kun je via Thread verbinden met een smart home hub. Voor toegang vanuit de cloud vraagt Nuki wel een eenmalige bijdrage van 39 euro. Wil je het Nuki slimme slot alleen lokaal gebruiken, dan zul je zeker kunnen volstaan met de standaard variant.


Ga direct naar Nuki Smart Lock gen 4 op BOL.com.

Recensie over Nuki Smart Lock gen 4

CooleSuggesties topper

De vierde generatie slimme sloten van Nuki laat zien dat het bedrijf nog altijd volop in beweging is en ze druk bezig zijn met het implementeren van nieuwe technieken. De installatie en de werking van het slot zijn natuurlijk beproefd en bekroond, de app blijft zich telkens verbeteren (met dank aan de actieve community). Let er bij openslaande deuren op dat het hart van je slot ongeveer 4 centimeter van het kozijn moet zitten, anders botst het lijvige slot met het kozijn. De website rept over 3 centimeter, maar dat blijkt in de praktijk wat enthousiast te zijn.

Score: 9


Informatie

Nuki Smart Lock gen 4
Adviesprijs: 169 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.