logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De verloren zoon, Gregg Hurwitz

Deel 6 van 8 van onze artikelen over Orphan X
nowhere man 6 verloren zoon

Evan Smoak had in het vijfde deel uit de reeks boeken over de Nowhere Man, De Accountant, besloten om zijn taak als Nowhere Man en ‘redder in nood’ neer te leggen. Toegegeven: onder subtiele druk van de Amerikaanse president, maar toch. En vanaf dat moment blijft die leegte klagen. Wat is zijn doel in het leven? Juist op het moment dat hij zijn zoektocht begint naar zijn ware ik, hoort hij van zijn verloren gewaande moeder… ze heeft zijn hulp nodig! En dus geeft hij zijn pensioen op om een ​​gewelddadige dreiging te bestrijden die nog minder menselijk is dan hij.

Huurmoordenaar in hart en nieren

Evan is eigenlijk niet zomaar een getrainde huurmoordenaar. Hij is eigenlijk ‘ontworpen’ door Jack Johns, de Mystery Man die hem op zijn twaalfde uit het Pride House Group Home weghaalde, de al zijn vaardigheden aanscherpte en hem de beste in alles maakte. Daarbij werden minder wenselijke aspecten van zijn persoonlijkheid verwaarloosd (zoals het vermogen om over koetjes en kalfjes te praten of empathie te tonen). Nu hij het bijltje heeft neergelegd, wil Evan eigenlijk gewoon met rust gelaten worden. Dat lijkt onmogelijk. Zijn moeder, de 62-jarige Veronica LeGrande, smeekt hem om Andrew Duran te beschermen, een bekende uit het Pride House die Evan al jaren niet meer heeft gezien.

Bescherm hen die niet beschermd willen worden

Er is een probleem: Andre (zoals Evan hem ooit kende) wíl niet beschermd worden. Daarnaast zit Andre in serieuze problemen. Tijdens zijn werk als nachtwaker voor in-beslag-genomen voertuigen komt hij in aanraking met criminelen die nergens voor terugdeinzen. Kort nadat Andre kennismaakte met de broer-en-zus-moordenaars Declan en Queenie Gentner werd hem 1000 USD beloofd om hen te vertellen dat wanneer Jake Hargreave de in beslag genomen Bronco oppikt. Dat deed Andre, waarop Hargreaves keel werd doorgesneden door een kleine drone. Vanaf dat moment is Andre op de vlucht, tot het moment dat Evan hem wist op te sporen.

Drone-paradijs

Achter de moorddadige drone blijkt Brendan Molleken te zitten, hoofd van het bedrijf Mimeticom. Hij heeft duidelijk alle schurken in de James Bond-films bestudeerd. Hij heeft drones ontwikkeld die meedogenloos zijn en nauwelijks te hacken. Op zichzelf staande moordmachines, die zelf kunnen oordelen en plannen kunnen communiceren met andere drones. Het is een waardige tegenstander voor Evan. Langzaam maar zeker ontdekt hij wat het leven waard is… en dat je niet alles in je eentje hoeft op te lossen. En dus roept hij zelfs de hulp in van wat oude bekenden. Niet alleen van zijn gedoodverfde opvolger, de rebelse puber Joey, een 16-jarige wees en technisch tovenaar, maar ook van Candy, ooit Evans grootste opponent. 


Ga direct naar De Verloren Zoon op BOL.com.

Recensie over De Verloren Zoon

De Verloren Zoon lijkt Evans lastigste klus tot nu toe te worden. Deels omdat hij met zichzelf in de knoop zit en veel over zijn verleden te weten komt. Dit boek is dan ook voor een belangrijk deel flashback naar de jeugd van Evan. Je leest hoe hij zijn voet in het Orphan-X project heeft gekregen, hoe zijn training deels is verlopen en waarom hij langzaam ontdooit naar de wereld om hem heen. Het is weer een spannende strijd tegen de klok en nagenoeg onkwetsbare tegenstanders… maar het einde is ook tamelijk abrupt en onverwacht. Best wel schokkend, om eerlijk te zijn!

Score: 8


Informatie

Titel: De Verloren Zoon
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 560
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400513594
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Blader door de serie << Boek recensie: De Accountant, Gregg HurwitzBoek recensie: De machthebbers, Gregg Hurwitz >>

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.