logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over de Nothing phone (1)


Het Britse technologiebedrijf Nothing heeft onlangs tijdens Art Basel in Zwitserland het ontwerp van zijn eerste smartphone aan een select gezelschap onthuld. Gisteren, op 12 juli 2022, maakten ze de specificaties en mogelijkheden van de Nothing Phone (1) bekend. Lees er hier alles over!

“Al jaren voelt het alsof alle kunstenaars de industrie hebben verlaten. Het enige wat over is gebleven zijn kille, saaie en niet originele producten. Het is tijd voor een nieuwe benadering”, aldus Carl Pei, CEO en medeoprichter van Nothing. “phone (1) is ontworpen vanuit ons gevoel om een product voor onszelf te maken en nog veel belangrijker, iets waar we trots op zijn om met onze dierbaren te delen. Ik kan niet wachten tot mensen het zelf gaan ervaren.”

Nothing phone (1) is voorzien van een transparante achterzijde (net als de Nothing Ear(1))met een uniek mechanisch ontwerp dat is samengesteld uit meer dan 400 componenten. Als inspiratiebron dienden kunstenaars zoals Massimo Vignelli, die de metrokaart van New York ontwierp en een ingewikkeld systeem er als kunst uit liet zien. Het frame bestaat voor 100% uit gerecycled aluminium en is daardoor licht en robuust, terwijl meer dan 50% van de plastic onderdelen van de telefoon gemaakt zijn van biologisch of gerecycled materiaal, een percentage dat toonaangevend is in de industrie.

Verlichting

Bijzonder is de toepassing van verlichting in de achterkant van het toestel. Deze kunnen voor een aantal toepassingen gebruikt worden. Allereerst kun je hem inzetten voor het ontvangen van notificaties, waarbij ze oplichten als er bijvoorbeeld een appje binnenkomt, je mail ontvangt of iemand belt. Maar je kunt deze ingebouwde lampen natuurlijk ook gebruiken als lichtbron, om je foto’s en video’s wat extra’s te geven. Dat is wel een heel toffe toepassing van deze ingebouwde functie! De 50 megapixel camera’s bieden een ultragroothoek en een normaal perspectief, waarmee je kunt filmen op 4K 30p. De selfiecamera heeft een resolutie van 16 megapixel.

De Nothing Glyph Interface

Een van de meest vernieuwende verrassingen is de Glyph interface. De Nothing Phone(1) is namelijk voorzien van verschillende verlichtingen, die kunnen knipperen in verschillende patronen voor elk aangepast geluid. Zo zie je meteen wie er belt, welke app een melding stuurt, wat de oplaadstatus is… en meer. Zonder op je scherm te hoeven kijken! Als voordeel kun je dus je telefoon naar beneden op je bureau leggen, afleidingsvrij en in de stille modus. Door de Glyph-interface wordt je toch op de hoogte gehouden van wat er gebeurt. En ja, die kun je met een schema ook tijdelijk uitschakelen of snoozen! Bekijk hieronder een demonstratie van de Nothing Phone(1) Glyph functie:

Nothing OS

Het besturingssysteem, Nothing OS, is een aangepaste versie van Android. Het systeem bevat bloatware en is gericht op snelheid en een soepele gebruikerservaring. Daarbij wordt natuurlijk het Glyph verlichtingssysteem geïntegreerd, zodat hardware en software een gemeenschappelijke visuele taal hebben, met op maat gemaakte widgets, lettertypes, geluiden en achtergronden. Het Nothing Ecosystem is de plek voor al je favoriete technologie. Geen aparte apps meer. Via de Quick Setting van Phone (1) kun je net zo makkelijk third party products bedienen als de producten van Nothing zelf, te beginnen met Tesla. Open deuren, zet de AC aan, bekijk resterende kilometers en meer. Meer integraties van andere merken zullen binnenkort worden aangekondigd. 

Specificaties van de Nothing Phone(1)

De Nothing Phone (1) beschikt over een 6,55 inch oled-scherm met dynamische 120Hz verversing, HDR10 en 1080p resolutie. Het scherm beschikt bovendien over een optische vingerafdrukscanner. Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon 778G+-chip. Dat is niet de snelste chip die Qualcomm maakt, maar zal zeker voldoen in dit middenklasse apparaat. Bovendien is het lekker energiezuinig en wordt hij niet warm, waar de nieuwste Snapdragon behoorlijk last van heeft! De chip is speciaal voor Nothing gemaakt. De telefoon heeft een 4500mAh-accu en ondersteunt 33W-snelladen. Het draadloos terugladen van andere gadgets via de achterkant van het toestel gebeurt met 5W. Nothing belooft drie jaar Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates.

Nothing Phone(1) bestellen

De Nothing Phone (1) is vanaf 21 juli verkrijgbaar in een zwarte en een witte variant. Het instapmodel beschikt over 8GB werkgeheugen en heeft 128GB opslag voor de prijs van 469 euro. De variant met 256GB opslag kost 499 euro. Er staat ook een variant op de planning met 12GB werkgeheugen en 256GB opslag voor 549 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.