logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nothing Ear (1) oordopjes


Als ik persberichten binnenkrijg, is er niet zo veel waar ik nog echt van opkijk. Het is allemaal veel van hetzelfde: de eerste die met een noviteit komt is nog origineel, de anderen rennen er vaak als dollen achteraan. Het is dan ook verfrissend om een nieuwkomer als Nothing Ear (1) te zien die het meteen anders aanpakt. Niet zozeer qua techniek, maar wel op het vlak van vormgeving en stijl. Ze gaan namelijk voor een naked design. Transparant kunststof, zodat je het volledige binnenwerk kunt zien! Kijk: en dan is onze interesse weer gewekt.

Prettige kennismaking

Het doosje van de Nothing Ear (1) oordopjes is ook al bijzonder. Je ’trekt’ hem open met een rood openingslint, waarbij je hem kunt openklappen en een zilverkleurig doosje naar buiten kunt trekken. Daarin vind je vervolgens alles wat je nodig hebt. Een transparante opbergcassette, een oplaadkabel, siliconen oordopjes in de maten S en L en een handleiding. De dopjes zitten trouwens als gegoten. Strak en solide, zonder irritaties of vervelende wrijving. Hier kun je de dat wel mee door! Volledig opgeladen oordopjes gaan ruim 5,5 uur mee, met nog eens een krappe 30 uur aan energie in de oplaadcassette. De compacte stroombron zorgt voor ultra snel opladen – 10 minuten opladen in de case staat gelijk aan tot 8 uur stroom voor een hele dag. Nothing ear (1) laadt draadloos op en is compatibel met alle Qi-opladers.

Vormgeving

Je kunt eigenlijk wel zeggen dat de vormgeving het key selling point is van deze oortjes. Dat merk je al aan de transparante oplaadcassette, die vrij groot is voor dit soort oortjes. De oortjes hebben een heel praktische gekleurde stip: Rood voor Rechts, wit… voor de andere. Die stip komt ook terug in de cassette. De pootjes klikken solide en snel tegen de oplaadpuntjes, waarna ze kunnen beginnen met het proces. Binnenin zit een klein ledlampje dat gaat branden bij het opladen. Groen is 80% of meer, oranje 40% of meer en rood… dat geeft aan dat hij weer aan de lader mag. Op de zijkant van de cassette vind je een knop om het koppelen of resetten te regelen, maar ook een USB-C oplaadpoort. De oortjes zijn qua vormgeving vrij eenvoudig, maar het glanzend witte oppervlak van de oortjes en de coole transparante pootjes geven hem absoluut een gave uitstraling.

Geluid

Nu heb je voor dit geld stiekem best wel wat techniek in huis. De oordopjes beschikken bijvoorbeeld over actieve ruisonderdrukking en bieden ook een hearthrough-modus, zodat jij je bewust kunt zijn van je omgeving. Die functies kun je regelen vanuit de speciale app, maar ook door op de bovenkant van de oordopjes te tikken. Zowel de ANC als de heartrough leveren prima resultaten. De hearthrough-modus (sorry: transparancy, zoals Hear One het noemt) geeft natuurljik wat ruis en de ANC legt een tikje bas op het geluid, maar veel verschil hoor je niet. Het grootste nadeel vind ik van deze dopjes wel dat ze wat fel klinken. Je kunt de treble en de bas afzonderlijk ophogen in de app, maar niet allebei. Hoog je de een op, dan blijft de ander wat achter… en andersom. Hoe dan ook klinkt het geluid wat schel en vlak, de warmte ontbreekt. En daarmee ook de diepte en de klankvariatie in veel muziekstijlen.


Recensie over Nothing Ear (1) oordopjes

Het is een dappere zet om oordopjes op de markt te brengen die echt opvallen – en dat is precies wat Nothing Ear (1) heeft gedaan. De transparante dopjes vallen direct op, waar je ze ook draagt. De oplaadcassette is wat fors, maar de transparante vormgeving heeft ook daar een plekje gekregen. Erg gaaf! Voor dit bedrag krijg je een mooi pakket, waarbij je de dopjes kunt gebruiken voor het bedienen van het volume, het doorskippen en terugstappen in de muziek, het (de)activeren van ANC en zelfs twee programmeerbare functies. De app heeft beperkte equalizerinstellingen, maar helaas gaat het schelle randje daarmee niet van de dopjes. Het is niet storend of té schel, maar ik had liever wat meer gehoord van de verschillende bereiken. Kijkend naar de prijs en de coole stijl van de dopjes, kun je ze met een gerust hart in overweging nemen als je op zoek gaat naar nieuwe oordopjes.

Score: 8


Informatie

Nothing Ear (1) oordopjes
Adviesprijs: euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.