logo-liggend-wit-donkerblauw

Nooit meer zoeken naar een oplader met de Eminent EW1211 lader met stopcontact


ewent EW1211 Zoals bij zoveel huishoudens zwerven ook bij ons de nodige apparaten door het huis. Smartphones, tablets, draadloze speakers en koptelefoons: ze smeken regelmatig om een nieuwe dosis energie. En die krijgen ze ook, maar niet altijd op dezelfde plek. Het gevolg daarvan is dat de opladers met bijbehorende kabels door het hele huis verspreid liggen. Heb je er een keer eentje nodig, dan is het speuren geblazen. Ewent heeft hiervoor een eenvoudige maar daardoor niet minder effectieve oplossing bedacht: een adapter met twee ingebouwde USB-laders, die een vermogen afgeven van 3,1 Volt. Genoeg voor een tablet!

Opladen maar

Door deze USB-lader in het stopcontact te steken heb je op dat punt dus twee oplaadpunten voor je draagbare apparaten. Het is nu alleen nog maar zaak om de kabels een plekje te geven, maar uit onze ervaring blijkt dat dit geen probleem is. Die blijven meestal wel in de buurt van de lader. De Ewent 1211 2-poorts USB-lader is dan ook een geweldig hulpje in het moderne huishouden.

Ontwerpfout

Door het smalle ontwerp van de Ewent EW1211 USB-lader zou hij geen obstakel vormen voor een tweede stopcontact. Dat kun je zonder problemen blijven gebruiken, ongeacht of je de stopcontacten boven elkaar of naast elkaar hebt zitten. Helaas heeft de lader wel een kleine ontwerpfout: de USB oplaadpunten zitten namelijk onder het stopcontact. Precies: de plek waar de stroomkabel ook naar toe wil gaan! Het zou veel toegankelijker zijn geweest als deze poorten aan de bovenkant ingebouwd waren. Eenvoudig op te lossen natuurlijk door de lader ondersteboven in het stopcontact te klikken, maar dan staat het logootje ook ondersteboven. Een kleine smet op dit handige kleinood!

Handige functies

Natuurlijk zitten er ook handige technieken verwerkt in de lader. Je hoort immers zo regelmatig verhalen van mensen die een oplader in het stopcontact hebben laten zitten, waardoor er brand is ontstaan. Dat zal bij de EW1211 niet gebeuren. Hij stopt namelijk automatisch wanneer de accu van je smartphone of tablet vol is. Ook biedt de EW1211 bescherming tegen een te hoog voltage, te hoge stroom en kortsluiting. EW1211 2-poort USB-lader, Ewent Prijs: 14,99 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.