logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nokia 8000


De markt voor smartphones is nog altijd druk in beweging. Er komen steeds indrukwekkendere toestellen voor steeds lagere prijzen. Vaak zijn het 13-in-een-dozijnmodellen, die nog nauwelijks echt met elkaar te vergelijken zijn. Echte waaghalzen die durven te komen met een afwijkend model vind ik persoonlijk wel stoer en verdienen in mijn ogen extra aandacht. De Nokia 8000 is zo’n model. Hij ziet er uit als een ouderwets toestel met druktoetsen, maar heeft toch wat spannende tech aan boord, die je net zo goed laten ‘meespelen met de grote jongens’. Sterker nog: waarschijnlijk is een groot deel van de volwassenen of ouderen net zo goed af met de Nokia 8000 dan met een middenklasse smartphone!

Strak ontwerp

Allereerst is het ontwerp van de Nokia 8000 stoer en volwassen. Het heldere scherm is netjes afgewerkt, heeft een goede resolutie en is helemaal in verhouding met de behuizing en het ondergelegen toetsenbordje. Met dit toestel (hoewel uitgevoerd in kunststof) mag je zeker gezien worden. Deze telefoon heeft een schermdiameter van 2,8 inch, waarbij het scherm ongeveer de helft van het toestel in beslag neemt. De onderste helft is voorbehouden aan een setje fysieke knoppen, net als vroeger. Dat doet goede tijden herleven. Qua formaat toetsen kun je overigens net zo goed een smartphone in de hand nemen, de knoppen zijn niet bepaald groter of makkelijker te bedienen. Wel is het prettig om een fysieke feedback te krijgen als je een knopje indrukt. Toch een stukje bevestiging!

Technisch vernuft

Naast dit heldere scherm beschikt de telefoon over een 2 megapixel camera en een 1500 mAh batterij. Dat laatste lijkt niet veel, maar de Nokia 8000 is bijzonder energiezuinig. Je kunt makkelijk een week doen met een enkele acculading. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met een smartphone! Er is bovendien ruimte voor twee SIM-kaarten (waarvan je er een kunt gebruiken voor een Micro-SD geheugenkaart) en Wifi, Wifi hotspots, bluetooth en een FM radio. Intern draait het systeem op een Snapdragon 210 en beschikt het toestel over 512 MB werkgeheugen en 4GB opslag. Dat is niet veel, maar veel meer dan de standaard apps op het KaiOS besturingssysteem zul je ook niet gebruiken.

Apps

Over apps gesproken: hier vind je de hoognodige items die je nodig hebt. Zo biedt deze kleine telefoon alles om te kunnen bellen, SMS-en, internetten, Facebook, Twitter, Whatsapp, Google Maps, Youtube… en zelfs Google Assistent is aanwezig! Dat laatste is erg prettig, zo kun je spraakopdrachten geven aan je telefoon om bijvoorbeeld iets op te zoeken op het internet of taken voor je uit te voeren. Zelfs apps voor het beluisteren van muziek en luisterboeken mogen niet ontbreken. Een koptelefoon kun je koppelen via Bluetooth, maar ook een standaard 3,5mm koptelefoonaansluiting ontbreekt niet.


Ga direct naar Nokia 8000 op BOL.com.

Recensie over Nokia 8000

De Nokia 8000 brengt oud en nieuw samen. Dit toesten beschikt over het moderne 4G en biedt toegang tot de meestgebruikte sociale apps. Het toestel is stijlvol en volwassen, compact en de accu gaat bovendien super lang mee. Ideaal als zakelijke gsm of als tweede toestel. Of een ideale telefoon als je alleen wil bellen en WhatsAppen! De Google Assistant is aan boord als spraakassistent, net als Google Maps voor snelle navigatiemogelijkheden.

Score: 8


Informatie

Nokia 8000
Adviesprijs: 79 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.