logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Nokia 3210 maakt zijn comeback

In een wereld waarin smartphones ons leven domineren, omarmen steeds meer mensen de nostalgie van eenvoudiger tijden. En wat is er nu iconischer dan de Nokia 3210? 25 jaar na zijn oorspronkelijke release maakt deze legendarische mobiele telefoon een glorieuze terugkeer, dit keer in de opvallende kleuren Scuba Blue, Grunge Black en Y2K Gold, dankzij Human Mobile Devices (HMD).

Het is geen verrassing dat de verkoop van ‘dumbphones’, zoals de Nokia 2660 fliptelefoon, een steile groei doormaakt. In 2023 verdubbelde de verkoop bij HMD, en ook in 2024 wordt een aanzienlijke groei verwacht. Het lijkt erop dat bijna vier op de tien jongeren tussen 16 en 24 jaar zich zorgen maken over hun schermtijd. Het antwoord op dit dilemma? De terugkeer van ‘saaie telefoons’, waardoor digitaal detoxen eenvoudiger dan ooit wordt.

De gedachte achter de comeback

Lars Silbauer, Chief Marketing Officer bij HMD, benadrukt het belang van eenvoud in deze snel digitaliserende wereld: “De Nokia 3210, een cultureel icoon, maakt een comeback nu steeds meer consumenten wereldwijd hun schermtijd willen balanceren met een digitale detox. De essentie van de Nokia 3210 is simpelheid. Deze telefoon stelt iedereen in staat om ‘in het moment’ te leven.”

Ben Wood, oprichter van het Mobile Phone Museum, voegt eraan toe: “De originele Nokia 3210 heeft een speciaal plekje in de harten van velen. Als een van de best verkochte Nokia-telefoons, met zijn iconische design en geschiedenis, is het de perfecte kandidaat om een nieuw, modern tijdperk in te luiden.”

Feature Phones in opkomst

De nieuwe lancering van de Nokia 3210 speelt in op de groeiende populariteit van feature phones, terwijl meer jongeren de digitale detox omarmen. Voor degenen die even willen ontsnappen aan sociale media, het internet en de eindeloze stroom aan apps, biedt de Nokia 3210 nu een nostalgische uitweg in 90s stijl.

Specificaties Nokia 3210

De Nokia 3210 is bijgewerkt voor de moderne tijd met een gestroomlijnd retro-ontwerp en essentiële functies, waaronder:

  • Een 2MP camera met flitser en zaklamp
  • Een duurzame 1450 mAh batterij
  • 4G connectiviteit

Net als in de jaren 2000 wordt de Nokia 3210 een must-have lifestyle gadget en accessoire voor het opkomende festivalseizoen. Naast zijn no-nonsense functionaliteit en robuustheid, is het een stijlvolle toevoeging aan de festivalweide. Alles wat te maken heeft met Y2K en de jaren 90 blijft trendy in 2024. Als eerbetoon aan deze twee tijdperken is de Nokia 3210 verkrijgbaar in Scuba Blue, Y2K Gold en Grunge Black.

En laten we het meest iconische spel niet vergeten: Snake. Ook deze klassieker is terug te vinden op de Nokia 3210.

Kortom, de Nokia 3210 houdt het simpel:

  • Het ontwerp: een retro design uit de jaren 90 voor een nostalgische gebruikerservaring.
  • Krachtig: dankzij een duurzame 1450 mAh batterij gaat de telefoon dagenlang mee en kun je tot negen en een half uur chatten.
  • Retro gaming: verbreek je high-score in Snake.
  • Camera: maak foto’s in Y2K stijl, zowel bij daglicht als in het donker, dankzij de flitser en 2MP camera.

Haal nu je exemplaar op www.hmd.com/nl voor slechts €79.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.