Boek recensie: Nocturna, Maya Motayne

Nocturna

Nocturna neemt je mee naar een mysterieuze wereld, waar het dagelijks leven en magie hand in hand gaan. Tenminste… voor een select aantal mensen – niet iedereen is immers begaafd genoeg om de magie te kunnen beheersen. Dat was vroeger wel anders… maar door de jaren heen is de magie flink aan banden gelegd. Het leuke is dat het boek zich afspeelt in een wereld die heel erg lijkt op die van ons. Zo woont de hoofdrolspeler Alfie in Castallan, een land dat qua taal, cultuur en gebruiken heel erg op Spanje lijkt. Ze hebben een fiks conflict met Anglass (Engeland), waar magie nog in alle heftigheid bedreven wordt. De hooghartige mensen uit Anglass zien er ook op toe dat de kennis binnen hun landsgrenzen blijft – wat de boeken over magie uit Anglass tot gewilde smokkelobjecten maakt.

Tweestrijd

In Nocturna lees je het avontuur van Finn en Alfie, die beiden een unieke relatie hebben met de magie om hen heen. Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet. Alfie is diens tegenpool. Hij is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Die eer was voorbestemd aan zijn oudere broer, die Alfie ook een stuk geschikter vond voor deze taak. Helaas is zijn broer opgeslokt door een duistere vorm van magie en van de aardbodem verdwenen… en gebeurtenis die Alfie en zijn gezin (en de hele bevolking van het land) maar moeilijk kan verkroppen. Sinds die dag is Alfie op zoek naar een manier om zijn broer Dezmin terug te halen.

Kwade magie

Maar de magie heeft natuurlijk zijn oorsprong. Verhalen van vroeger, die inmiddels tot kinderverhaaltjes en legenden zijn geworden, overheersen het boek. In zijn wanhoop om zijn broer terug te halen (en in de angst om zijn beste vriend te verliezen) ontwaakt Alfie een groot kwaad, een boosaardige vorm van magie die Nocturna op de wereld wil loslaten: vernietigingen duisternis. In een race tegen de klok proberen Finn en Alfie vervolgens om die magie weer te beteugelen. Maar daarvoor moeten ze toch echt de krachtige magie van Englasse in handen zien te krijgen! Vanaf dat moment begint dan ook hun spannende queeste in de hoop de magie terug te stoppen… en kroonprins Dez weer terug in de wereld te krijgen.

Ga direct naar Nocturna op BOL.com.


Recensie over Nocturna

Nocturna is een super spannend boek, dat je meeneemt naar een compleet andere wereld. Niet alleen een wereld vol magie en duistere krachten, maar ook een wereld van oude beschavingen en verre oorden. Het is spannend en vlot geschreven. Doordat er tal van woorden in het Spaans zijn overgebleven, krijgt het boek een nog exotischer tintje. De magie is goed doordacht en verfijnd beschreven, het komt geloofwaardig over. Dat Finn wat grof in de mond is, is wat minder charmant, maar past wel bij haar karakter. Spannend tot de laatste pagina!

Score: 8


Informatie

Nocturna,
Illustrator: nvt
Uitgever: Moon, 448 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789048843169. Prijs: 21.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Will Langenberg avatar
  Will Langenberg

  Ik heb graag meegedaan voor dit spannende boek.

 2. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 4. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!!

 5. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.