logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nobo Glass Desktop Pad


Wie maakt er tegenwoordig geen notities meer op kleine blaadjes? Van tijd tot tijd ligt onze aanrecht bezaaid met kleine kattebelletjes. Boodschappen die gehaald moeten worden, mensen die teruggebeld moeten worden, afspraken die niet vergeten mogen worden. Chaos! We hebben al talloze dingen geprobeerd om die chaos te vermijden, van een magneetstrip aan de muur, waar alle briefjes aan gehangen werden tot notitieboekjes waar ze ingeschreven konden worden. Niets werkte echt prettig. Toen zag ik dit product voorbij komen: de Nobo Glass Desktop Pad. In feite is het een draagbaar whiteboard van voorzien van een aantal extra’s. Door de verhoging past hij perfect achter een toetsenbord, waardoor hij ook voor zakelijk gebruik heel erg fijn is, maar in ons geval is hij geclaimd door de keukendienst.

Een opgeruimd bureau maak je zo

Voortaan behoort een bureau dat bezaaid is met volgeschreven zelfklevende memoblaadjes tot het verleden. Op de Nobo Glas Desktop Pad kun je namelijk eindeloos aantekeningen maken, wissen én weer nieuwe maken. Het mini-whiteboard heeft een handig compact formaat dat prima op je bureau past en dankzij het geharde oppervlak van veiligheidsglas is het niet alleen eenvoudig uitwisbaar, maar ook bestand tegen inktvlekken, schrijfsporen en beschadigingen. Het schrijfbare oppervlak is 46×15 cm lang. Dat is nog al wat schrijfruimte, hoewel je wel rekening moet houden dat je natuurlijk schrijft met een whiteboardstift – daarmee trek je dikkere lijnen dan met een pen. Onder het schuine oppervlak zit aan één zijde een kunststof lade verwerkt, voor kleine snuisterijen. Daarmee houd je jouw bureau nog een stuk opgeruimder. De lade kun je eenvoudig uitnemen en aan de andere kant inschuiven.

Het voordeel van een glazen whiteboard

Whiteboards hebben hun voordelen natuurlijk al bewezen, zowel op kantoren als in thuissituaties. Het grote voordeel van een whiteboard op je bureau is wel dat je niet te koop loopt met je notities, zoals je bij een whiteboard aan de muur wel zou doen. Bovendien is een glazen whiteboard echt subliem. Je kunt er veel makkelijker stift op uitvegen: wanneer de tekst wat langer op het whiteboard staat, blijken ze op de oude whiteboards knap lastig weg te vegen. Een glazen oppervlak is tot drie keer beter uitwisbaar. En daar geloven ze bij Nobo heilig in: je krijgt maar liefst 25 jaar garantie op het glasoppervlak!


Recensie over Nobo Glass Desktop Pad

CooleSuggesties topper

Whiteboards zijn ontzettend handig, zeker als je ze altijd binnen bereik hebt. Deze Glass Desktop Pad is in eerste instantie bedoeld voor kantooromgevingen, maar is ook een perfect hulpje in huis. Zet hem simpelweg tegen een muur aan of gewoon op je keukeneiland, en je zult zien hoe veel plezier je er van zult hebben. Weg met die digitale lijstjes en memoblaadjes, tijd voor het betere schrijfwerk! Kattenbelletjes, to-do-lijstjes of gewoon een snel tekeningetje… het kan allemaal in een handomdraai. Een vraag echter: waarom zit er maar één laatje in? Een tweede lade zou wel zo praktisch zijn. En de ruimte is er toch!

Score: 9


Informatie

Nobo Glass Desktop Pad, Nobo
Meer weten?
Prijs: 19.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.