logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ninja Timmy en de kamer van het verloren lied

Timmy en Flores (een andere ninja die je kent uit de andere boeken van Ninja Timmy) waren aan de beurt om te verkennen. Ze kwamen een inbreker tegen bij het concertgebouw, maar was het wel een inbreker? Timmy wist het niet want het was een hele oude kat die niet wist waar hij was. Hij zij zelfs zijn naam toen Timmy er naar vroeg: Vincent. Hij had een fluit vast en zei dat die niet van hem was, en even later rende hij naar buiten nadat hij Timmy de fluit en de woorden: voor jouw lied. En toen dat allemaal gebeurde stond Flores maar te staren. Op weg terug naar huis legde Flores uit waarom ze de hele tijd maar stond te staren: ze dacht dat Vincent zijn vader was. Maar dat was onzin, volgens Timmy. Flores beloofde dat ze het niemand anders zou vertellen. Maar toch ging Timmy volgende ochtend op pad naar Vincent om te kijken of hij niet toch zijn vader blijkt te zijn.

Molly de archeoloog

Als Timmy Vincent niet kan vinden krijgt hij een idee: misschien is hij wel in het concertgebouw blijven slapen? Dus Timmy gaat naar het concertgebouw om te kijken of Vincent daar is, nou Vincent was er niet maar wel iemand anders: Molly. Ze is archeoloog  en doet onderzoek naar de kamer van het verloren lied. Eerst dacht ze dat Timmy een schurk was omdat Timmy haar vastgreep maar toen zei Timmy dat hij een ninja was en dat vond ze ook goed. Timmy nam haar mee naar de winkel, die voor de ninja’s dient als geheime schuilplaats. Het onderkomen in de winkel dient ook als experimenteerlab, waar Alfred (hun “uitvinder”) magische “apparaten” maakt. Bijvoorbeeld Timmy’s stok.

Ga direct naar Ninja Timmy en de Kamer van het Verloren Lied op BOL.com.


Recensie over Ninja Timmy en de kamer van het verloren lied

Ninja Timmy en de kamer van het verloren lied is een leuk boek met veel avontuur en magie echt een boek voor kinderen tussen de 8 en 14 met veel fantasie.

Score: 8


Informatie

Ninja Timmy en de Kamer van het Verloren Lied,
Illustrator: Hendrik Tamm
Uitgever: Clavis, 152 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789044833317. Prijs: 21.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!