logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ninja kid 3 – de slechtste ninja ooit

In het boek Ninja kid 3 – De slechtste ninja ooit, organiseert de school van Nelson en Kenny een sportdag! Als je niet weet wie Nelson en Kenny zijn, dan moet je misschien de vorige reviews lezen: ninja kid – van nerd tot ninja en ninja kid 2 – de vliegende ninja. Maar goed, de sportdag. Nu Nelson vanaf zijn tiende ninja krachten heeft, kan hij eindelijk prijzen winnen. Op de eerste dag gaan ze als eerste hardlopen. Nelson gaat meteen snel, maar realiseert zich dan dat het wel heel erg opvalt dat hij nu ineens super goed kan sporten. Dus doet hij alsof hij aan het begin te hard is gegaan. Daardoor wint Constantijn Broeck, wat een ongelooflijke pestkop, opschepper, irritant kind, en zo kunnen we nog even doorgaan, en wiens vader ook nog eens de burgemeester is, alweer. Constantijn wint altijd alles, en denkt dat hij de beste atleet ooit is. Maar bij het hoogspringen gebruikt Nelson per ongeluk toch zijn krachten, waardoor hij een vogel een high five kon geven. En hij zei ook nog eens dat hij het nog rustig aan had gedaan. 

Kleren van groenterestjes

Nelson kwam thuis en vertelde over de sportdag . Hij verwachtte dat zijn moeder en oma enorm boos waren, maar ze waren juist bezorgd. En dat vond Nelson nog veel erger. De dag erna gingen Nelson en Kenny weer naar school, maar eerst nog eventjes oma gedag zeggen. Oma was weer eens bezig met een uitvinding, misschien hadden jullie het al begrepen, maar oma is dus uitvinder. Oma drukte toen Nelson en Kenny binnenkwamen net op een grote rode knop. Nelson werd geraakt door een laser. De tweede zoefde net boven Kenny’s hoofd en raakte oma. Nelson voelde zich absoluut niet goed, terwijl oma zich nog nooit zo goed had gevoeld. Wat bleek: de krachten van Nelson en oma waren verwisseld. Dus Nelson kon nu dingen uitvinden, en oma kon ninja dingen. Oma vertelde dat het eigenlijk een apparaat was om kleren te maken van groenterestjes, dus ze wist niet hoe ze het weer terug moest draaien.  Maar misschien was dit niet de meest handige timing… 

Ga direct naar Ninja kid 3 – de slechtste ninja ooit op BOL.com.


Recensie over Ninja kid 3 – de slechtste ninja ooit

Ik vind het een leuke serie, maar ik vind dit deel wel de minst leuke van de serie, want ik vind dat hier wel een stuk minder actie in zit. De plottwist van de krachten vond ik dan weer wel erg leuk. En aan het einde zit ook nog een grote verrassing. Maar voor de rest is het hele boek eigenlijk gewoon een sportdag. Als er dan bijvoorbeeld een ongeluk gebeurde ofzo, dan was het nog een beetje spannend.

Score: 7.5


Informatie

Ninja kid 3 – de slechtste ninja ooit,
Illustrator: Jeremy Ley
Uitgever: Kluitman, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789020674590. Prijs: 12.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!