logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ninja kid 2 – De vliegende ninja

Nelson is een ninja. En niet zomaar een ninja, nee hij is de laatste ninja op aarde. Een ninja kid, zoals je eerder hebt kunnen lezen. Maar of hij zich nou een ninja voelt? Hij voelt zich nog steeds meer nerd dan iets anders. Maar ja, je hebt er tenminste iets aan dat je een nerd bent, in een gevecht. Als je bijvoorbeeld heel cool bent, dan heb je daar niets aan als je reuzenspinnen moet verslaan. Dus Nelson is de laatste, nogal nerdy, ninja op aarde. Nelson’s oma neemt hem mee naar haar geheime werkplaats in een vuilnisbelt waar ze ninja-spullen maakt voor Nelson. Ze had een jetpack. Nelson en Kenny (Nelson’s neef) zouden leren vliegen. Dan zou Nelson De Vliegende Ninja kunnen worden – hoe cool is dat? Kenny kon er geen bal van. Toen was het Nelson’s beurt. Hij had hoogtevrees dus hij dacht dat hij het er niet veel beter van af zou brengen dan zijn neef. Maar eigenlijk vloog Nelson best goed. Ook had oma een wortelskateboard voor Kenny en een bananenmotor voor Nelson.

Agressieve apparaten

Toen het begon te regenen en te bliksemen kwamen apparaten tot leven. Ze gingen mensen aanvallen en dat soort dingen. Toen Nelson naar de tandarts ging kwam hij er al achter dat het iets met de regen en dokter Kramer te maken had, maar hij wist nog niet wat het was. Daar moest hij dus achter zien te komen. Ook op school had een stofzuiger agressieproblemen. En zelfs bij Nelson thuis waren een paar apparaten helemaal doorgeslagen. Nelson’s klas had een uitje naar de dierentuin. Er was gelukkig geen regen voorspeld en ze zouden misschien zelfs te vroeg op school komen door hun nieuwe voertuigen. Maar helaas had Kenny een mueslireep met wortelsmaak in het wortelskateboard gedaan waardoor hij verstopt raakte en ze de bus misten. Gelukkig hadden ze genoeg bananen en wortels voor de weg naar de dierentuin. Voor het einde moet je het boek zelf maar gaan lezen.

Ga direct naar Ninja Kid 2 – De Vliegende Ninja op BOL.com.


Recensie over Ninja Kid 2 – De Vliegende Ninja

De Vliegende Ninja heeft weer leuke plaatjes waar je ook wel een beetje het verhaal beter van begrijpt. Sommige plaatjes zijn heel onlogisch dus dat is wel jammer. Het verhaal is leuk, net zoals het vorige boek maar af en toe komen er stukjes die er niet echt in passen.

Score: 8


Informatie

Ninja Kid 2 – De Vliegende Ninja,
Illustrator: Jeremy Ley
Uitgever: Kluitman, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789020674491. Prijs: 12.99 euro.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!