Boek recensie: Ninja gaming guide – ultieme strategiegids

Ninja gaming guide ultieme strategiegids

Als gamer kijk je natuurlijk ook regelmatig naar gaming video’s op Twitch en YouTube. Wellicht ken je dan ook Ninja, een Amerikaanse gamer die helemaal into first person shooters is. Heb jij je ooit afgevraagd hoe het komt dat hij zo goed is in gamen, en hoe hij zo beroemd is geworden met zijn kanaal? Nou, dat blijft niet langer bij gokken en gissen, want met de Ninja Gaming Guide heb jij de ultieme strategiegids in handen waarmee jij letterlijk leest waar Ninja zijn succes aan te danken heeft!

Van ninja tot leermeester

Het gave aan dit boek is wel dat je nu gewoon hoort van de Meester Ninja – voor familie bekend als Tyler Blevins – zelf waar hij op let bij het neerzetten van zijn apparatuur, welke tools hij het liefst gebruikt tijdens het gamen en waar je allemaal op moet letten wanneer je een streamingvideo opneemt. Er komt namelijk nog al wat bij kijken, kan ik je vertellen. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar als je er talent voor hebt – en je hebt een eigen smaak en stijl – dan kun je gouden bergen bereiken. Zonder twijfel!

Wat ga je leren?

Tyler Ninja Blevis gebruikt zijn invloed en kennis om je wegwijs te maken in de wereld van streamen. Hij is echt een grootheid op zijn gebied. Hij heeft meer dan 40 miljoen volgers op verschillende platformen en maakt van gamen echt een feestje. In 2019 benoemde Time Magazine hem één van de 100 meest invloedrijke personen. Kun je nagaan! Maar wat gaat hij je leren? Welnu. Hij begint met de apparatuur. Ninja is een echte pc-gamer en daar komt meer bij kijken dan bij een console. Aan de andere kant heeft het ook meer mogelijkheden, dus snap ik die keuze wel. Daarnaast gaat hij voor een groot deel in op het gamen zelf. Wat zijn goede tactieken om te gebruiken – en wat zijn de meest gemaakte fouten (er vol in gaan, zoals ikzelf meestal doe, is blijkbaar een echte no-go. En eerlijk gezegd kom ik daar ook keer op keer achter :s ). Ook wordt er veel aandacht geschonken aan het sociale aspect. Samen online gamen, vrienden maken, contact tussen gamers en natuurlijk wat je wel en niet moet doen als je video’s streamt: het sociale aspect van gamen neemt minstens een half boek in beslag. Is dat erg? Welnee, want door vrienden te maken en je ervaringen te delen kun je ontzettend groeien als gamer. Bovendien laat Ninja zien dat Gamen zeker geen individuele activiteit is voor nerds en loners. Het is cool, gaaf en mega-sociaal!

Ga direct naar Ninja gaming guide – ultieme strategiegids op BOL.com.


Recensie over Ninja Gaming Guide

De Ninja Gaming Guide is een ultieme strategiegids met gamingtips, manieren om je vaardigheden te verbeteren én een geweldige sprong naar online gamen en streamen. Het laat je zien wat er allemaal mogelijk is als je er echt voor gaat. Daarbij speelt zijn vrolijke, enthousiaste en heldere manier van communiceren een belangrijke rol in dit boek. Hij gebruikt zijn kennis om anderen te vermaken, anderen iets te leren en meer plezier te brengen in het gamen. Wat kan daar mis zijn? Het boek is zeker geschikt voor streamers (en beginnend streamers), gamers van fps én pc-gamers.

Score: 8


Informatie

Ninja Gaming Guide,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789045219677. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.