Speelgoed recensie: Nikko Velocitrax


nikko velocitrax 2 van 7

Nikko is al meer dan 60 jaar actief bezig met het ontwerpen en produceren van de coolste voertuigen waar je de gaafste dingen mee kunt doen. Al die jaren weten speelgoedliefhebbers dat je met Nikko eigenlijk niet stuk kunt gaan – het merk staat voor kwaliteit en prestatie. Wij gingen aan de slag met de Nikko Velocitrax, één van de nieuwste voertuigen uit de stal van dit merk.

Nikko VelociTrax

De Nikko VelociTrax is een stoer voertuig dat je op afstand kunt besturen. Als je hem ziet, weet je meteen dat hij op alle terreinen perfect zal presteren. Hij is gemaakt van een sterke kunststof die tegen een stootje kan. De rupsbanden zijn 40mm breed, waardoor hij nauwelijks vast zal komen zitten en de grootste obstakels het hoofd kan bieden. Bovendien is hij razend snel. Probeer hem maar eens bij te houden!

Bijzonder uiterlijk

Het eigenzinnige uiterlijk van deze radiografisch bestuurbare auto valt natuurlijk meteen op. De felle oranje banden, het stoere uiterlijk van het chassis en de high-tech uitziende afstandsbediening vormen een mooi geheel. Het feit dat de auto rupsbanden heeft, maakt het meteen mogelijk om bijvoorbeeld over een ongelijke stoep of over een grover landschap te rijden. Je zult niet snel vast komen zitten. Gezien het formaat van het voertuig en de snelheid waarmee hij vooruit schiet, is het trouwens wel aan te raden om hem in een ruime omgeving te gebruiken. In een tuin, bijvoorbeeld, of op een nabijgelegen grasveld.

Beweegbaarheid

De bediening van de Nikko VelociTrax is wel even wennen. Normaliter heb je één bediening om vooruit of achteruit te rijden en een andere knop om te sturen (eigenlijk het principe van een goede shootergame). Deze radiografisch bestuurbare auto gooit het over een andere boeg en laat je per knop één van de wielensets besturen. Duw je de linkjerknop omhoog, dan gaat het linkerwiel vooruit rijden. Met de rechterknop bedien je het rechterwiel. Gebruik je ze allebei, dan schiet je vooruit. Duw je ze allebei naar beneden, dan rijd je achteruit. Duw je de ene naar boven en de ander naar beneden, dan mak je te gekke spinning cirkels! Duw je slechts een knop in, dan rijd je simpelweg rondjes.

Energie

Een heikel punt van bestuurbare auto’s is het rappe tempo waarin ze accu’s en batterijen vreten. Dat is bij deze Nikko Velocitrax niet het geval. Die kun je namelijk opladen met de meegeleverde snellader, gewoon middels een oplaadpoort onder de auto (netjes verstopt achter een klepje). De afstandsbediening is een 2.4GHz-model en werkt op 3 (meegeleverde) AAA-batterijen. Het feit dat de accu oplaadbaar is, is natuurlijk een pluspunt. Het nadeel is wel dat je ‘m niet makkelijk kunt verwijderen, zodat je hem na de 20 minuten racetijd toch weer een uurtje aan de lader moet hangen voor hij volledig is opgeladen.

Ga direct naar Nikko VelociTrax op BOL.com.


Recensie over Nikko Velocitrax

De Nikko Velicitrax is een racewagen die tegen de ergste terreinen is opgewassen. Hij heeft een ingebouwde accu die je kunt opladen middels de meegeleverde oplader en kabel, dat is een groot pluspunt. Hij is razendsnel, waardoor je hem het best gebruikt in een open ruimte. Let op met zand, dat kan in de motor terecht komen. Verder is het een model dat je even moet leren kennen: de bediening werkt per wiel in plaats van sturen en gas geven, maar na een minuutje heb je dat ook wel onder de knie. Het is een erg stoere racewagen waar je veel plezier aan zult beleven!

Score: 8


Informatie

Nikko VelociTrax, Nikko
Meer weten?
Prijs: 49.95 euro.

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Joris avatar
    Joris

    Weet u welk type motoren in deze auto zityen?

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.