logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kleed je warm: de nieuwste trends voor truien


Truien horen echt in de wintergarderobe van mannen. Ze zijn multifunctioneel, als je ze goed gebruikt, en voor iedere stijl is wel een stoer model heren trui te vinden. Benieuwd naar de nieuwe trends voor truien? We vertellen je er alles over.

Sportief

Natuurlijk kan de sportieve hoodie niet ontbreken in je kast. Lekker om even aan te schieten na het sporten, maar ook om thuis te relaxen op de bank is een goede hoodie onmisbaar. In dat geval zou je misschien zelfs voor een oversized exemplaar kunnen kiezen, zodat het draagcomfort nog wat hoger is. De sportieve hoodies kenmerken zich door brede koorden in de capuchon. Je vind hier uitgesproken kleuren, zakken en kleine handigheidjes. Je trekt een sweater als dit aan over een (sport)shirt.

Casual

Natuurlijk kun je ook gewoon overdag een trui dragen. Er zijn meer dan genoeg casual truien te vinden waar je goed mee voor de dag kunt komen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat kabeltruien echt uit zijn. Daarentegen mag je best een geweven trui dragen, die geven je uiterlijk meteen iets warms en hartelijks. De winter vraagt uiteraard om wat donkerdere en warme tinten. Dat zie je dan ook zeker terug in de ontwerpen. De casual trui is er in veel basic kleuren, maar een logo of slogan mag zeker gezien worden. Of kies een trui met een gewaagd motief! Onder je trui draag je niets, een hemd of een t-shirt. Je kunt een casual trui wel over een overhemd dragen, maar echt mooi staat dit niet. Wil je een uitgesproken kraag? Zoek dan naar een trui met een kraag. Ook lekker warm in de gure winterwind!

Chique en zakelijk

Wil je een trui over je overhemd dragen? Ga dan voor een trui met een v-hals. Draag je een stropdas? Ga dan voor een trui met een wat diepere v-hals, zodat je de stropdas ziet, en deze niet al te opgepropt achter je trui zit. Let er ook op dat de trui niet te strak afkleed, waardoor je alle knopen van je overhemd te zien krijgt. Truien voor over een overhemd (of een strak shirt) hebben veelal geen print of opdruk. Soms zie je een subtiel logo op de borst. Borstzakjes zijn bij deze truien uit den boze. Blauw, grijs en bruin voeren hier de boventonen qua kleur.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.