Nieuws: Zelf groenteboeren in eco-plantenbak

Pokon introduceert een boeiende Balcon Box. Het is een watervaste plantenbak van gerecycled karton met duurzame kokosgrond waarmee je op ecologische wijze je eigen groenten en kruiden kunt kweken. Het is een alles-in-één pakket met een zeer smaakvol resultaat! De Balcon Box is op de vakbeurs GardenBusiness uitgeroepen tot beste tuinnoviteit van 2011.

Wonderlijk
De Balcon Box van Pokon is een plantenbak die geschikt is voor direct buitengebruik bijvoorbeeld op het balkon of het terras maar ook in de tuin. In de bak van gerecycled karton zit duurzame, samengeperste kokosgrond. Door toevoeging van water zet het uit en wordt het voedzame potgrond. Vervolgens zaai je het bijgeleverde plantenzaad in de bak. Het kweekproces begint dan direct. Je kunt kiezen uit twee verschillende Balcon Boxen: salade (met tomaten, sla en basilicum) of tuinkruiden (peterselie, basilicum en bieslook). Na het zaaien duurt het ongeveer drie weken voor dat je de eerste smaakvolle oogst kunt binnen halen.

Verzorging
Het groenteboeren met de Balcon Box van Pokon is zeer eenvoudig en vraagt geen groene vingers. De grond verkleurt als het tijd is om water te geven en bevat voor drie maanden plantenvoeding. Daarna kun je de planten voeden met de biologische voeding van Pokon voor groenten en kruiden. Zo kun je tot ver in het najaar oogsten van wat je hebt gezaaid. Aan het eind van het tuinseizoen kun je de plantresten met de grond in de GFT container gooien. De plantenbak kan in de papiercontainer. Zo wordt de Balcon Box opnieuw 100% gerecycled!

De Balcon Box (bak, grond en zaadjes) van Pokon is vanaf mei verkrijgbaar bij tuincentra voor € 8,95.

Kijk voor meer informatie op www.balconbox.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.