Nieuws: Playstation VITA, PS3 en nieuwe games!


Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft vandaag tijdens zijn jaarlijkse persconferentie op de E3 Media & Business Summit in Los Angeles een verbluffende reeks producten, diensten en exclusieve content voor de PlayStation® gepresenteerd die voorgoed verandering brengen in de manier waarop consumenten hun favoriete games en entertainment thuis en onderweg ervaren.

“Deze nieuwste aankondigingen zijn weer een bewijs van onze commitment om consumenten de rijke ervaringen te bieden waardoor PlayStation al 15 jaar lang toonaangevend is op het gebied van gaming en entertainment”, zegt Andy House, CEO en directeur van SCEE. “De officiële onthulling van de PlayStation Vita in combinatie met een spannend arsenaal aan software, hardware en diensten betekent een beter PlayStation-platform dan ooit tevoren. Het komende jaar zullen we zien dat de PlayStation Vita een totale nieuwe vorm van portable gaming introduceert en daarnaast kunnen we uitkijken naar een brede toepassing van 3D-technologieën die onze PlayStation-gebruikers ongekende ervaringen bieden.”

Sony presenteert: de PlayStation®Vita
In 2005 werd de PSP (PlayStation®Portable) de nieuwe norm voor portable entertainment. Dit apparaat bood gameliefhebbers over de hele wereld een nieuwe manier van gamen, ook buitenshuis. De PSP maakte korte metten met de traditionele beperkingen en ging sinds zijn lancering meer dan 70 miljoen keer over de toonbank. Afgelopen januari kondigde Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) een nieuwe handheld aan voor een nieuwe generatie gamers: de Next Generation Portable (werktitel: NGP).

Verder maakte SCE bekend dat PlayStation®Vita (PS Vita) de officiële platformnaam wordt voor NGP. De WiFi-only uitvoering zal in Europa voor € 249,- (adviesprijs) in de winkel liggen en de wereldwijde lancering gaat eind 2011 van start. De versie met 3G en WiFi zal 299 euro moeten kosten.

De naam Vita verwijst naar ‘leven’; dit portable entertainment systeem van de nieuwe generatie vormt een revolutionaire combinatie tussen gaming en sociale connectiviteit binnen de echte wereld.

De PS Vita heeft een prachtig 5-inch multi-touch LED-display (OLED) aan de voorzijde en een unieke multi-touch pad aan de achterzijde. Daarmee biedt de PS Vita een nieuwe vorm van gaming met directe interactie door middel van 3D-achtige vingerbewegingen die tikken, grijpen, volgen, duwen en trekken. Ook kent de PS Vita twee analoge sticks waarmee het mogelijk is een groter scala aan gamegenres in deze draagbare vorm te ervaren.

Wat content betreft presenteerde SCEE een stevige verzameling softwaretitels die exclusief zijn ontwikkeld voor de PS Vita. Games als UNCHARTED: Golden Abyss™, LittleBigPlanet™ en Ruin (werktitel) maken gebruik van de baanbrekende technologie van dit nieuwe platform voor ongekend meeslepende, interactieve en social gaming voor onderweg.UNCHARTED: Golden Abyss profiteert optimaal van het verbluffende OLED-scherm van de PS Vita en combineert in stralende, filmische visuals de input van het touch screen en de dual-analog sticks tot de meest intuïtieve derdepersoons action adventure die voor een handheld verkrijgbaar is. Een andere game die gebruikmaakt van de unieke kenmerken van de PS Vita is LittleBigPlanet, waarmee gebruikers via het touch screen, de touch pad én de camera’s aan voor- en achterkant kunnen spelen, creëren en delen als nooit te voren. Ruin, tot slot, brengt de ultieme sociale actie-RPG en is bovendien PS3-compatible, zodat spelers hun game op de PS Vita kunnen saven en thuis op de PlayStation®3 (PS3TM) verder kunnen spelen. Als aanvulling op deze selectie vernieuwende games onthulde SCEE een reeks PS Vita-titels die bij de lancering verkrijgbaar zullen zijn, waaronder wipEout®ModNation™ Racers, Reality Fighter, Super Stardust™ Delta, Sound Shapes, Hot Shots Golf® en Hustle Kings™.

Bovendien kregen de aanwezigen op de persconferentie een voorproefje te zien van Capcoms STREET FIGHTER® x TEKKEN® voor de PS Vita met Cole MacGrath, een personage dat bekend is van de populaire PS3-franchise inFAMOUS.

PlayStation®3-systeem
De PlayStation®3 (PS3™) is momenteel vijf jaar op de markt en het succes lijkt niet te stuiten. Op dit moment zijn er wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Tot op heden zijn er meer dan 2.300 games voor de PS3 verschenen, waaronder 108 stereoscopische 3D-titels en 184 PlayStation®Move-titels, een releasetempo dat ook in 2012 zal worden voortgezet. Voor een uitbreiding van het grootste aanbod stereoscopische 3D-games op de markt presenteerde SCE een selectie nieuwe releases uit de populairste series nu met volledige stereoscopische 3D-ondersteuning, waaronderUNCHARTED 3: Drake’s Deception™Resistance®3 en God of War®: Origins. SCEE maakte ook de terugkeer bekend van een van de langstlopende en meest geliefde franchises van de PS3, Sly Cooper®: Thieves in Time, die de spelers zal verwennen met een geheel nieuwe adventure in 3D met de bekende karakters Sly, Murray en Bentley. Daarnaast introduceerde SCEE nieuwe titels die gebruikmaken van de innovatieve PlayStation Move-bewegingscontroller voor unieke motion gaming, zoals DanceStar™ PartyCarnival Island (werktitel) en Medieval Moves. Tijdens de persbijeenkomst werd de spotlight ook gericht op de langverwachte exclusieve PS3-games zoals Twisted Metal® en Starhawk™.

Naast deze indrukwekkende reeks titels uit eigen keuken is de ondersteuning voor de PS3 door externe gameproducenten groter dan ooit. Content die tijdens de persconferentie werd gepresenteerd, omvatte de langverwachte first-person shooterBioshock Infinite van Irrational Games en 2K, dat zowel PlayStation Move als stereoscopische 3D zal ondersteunen, samen met de originele Bioshock op de PS3 Blu-ray Disc™ (BD). Irrational Games presenteerde daarnaast een PS Vita-titelreeks in het Bioshock-universum.

Extra exclusieve content voor de PS3 werd aangekondigd voor titels als Saint’s Row van THQ en SSX™Need for Speed™ The Run en Battlefield 3™ van Electronic Arts. Battlefield 3 op PS3 belooft groter te zijn dan op elk ander platform, omdat Electronic Arts de extra opslagcapaciteit van de BD zal gebruiken om een tweede game op de schijf te zetten, Battlefield 1943, een van de populairste games voor het PlayStation® Network (PSN™).

Innovaties in stereoscopische 3D
Op de E3 2011 begon de leider in 3D-entertainment en -gaming de persconferentie met de aankondiging van de grootste 3D-monitor ter wereld met een 3D-gameaanbod van interne én externe ontwikkelaars dat zijn weerga niet kent.

SCEE maakte vandaag verder bekend dat binnenkort de nieuwe PlayStation 3D Display in de schappen zal liggen. Met dit 24-inch full-HD LCD-display krijgen PS3-gebruikers wereldwijd gemakkelijk en betaalbaar toegang tot 3D-entertainment. Het 3D-display is ontworpen voor de ultieme game-ervaring en is voorzien van een speciale two-player functie waarmee twee spelers een multi-player game kunnen spelen en daarbij in combinatie met een 3D-bril en ondersteunde software hun eigen, unieke beelden van het spel volledig op hetzelfde scherm kunnen zien.

PlayStation®Network
Met meer dan 77 miljoen accounts wereldwijd blijft PSNTM een van de grootste entertainmentplatformnetwerken ter wereld en is daarmee dé plek voor entertainment in de vorm van games, films en muziek.

Ondersteuning van het PlayStation Network door uitgevers blijft onveranderd sterk nu CCP exclusief voor PSN™ een nieuwe release heeft geïntroduceerd: Dust 514®. Deze game ondersteunt PlayStation Move en zal ook verschijnen voor de PS Vita. Een andere spannend spel dat in 2012 exclusief voor de PS3 en PSNTM wordt gelanceerd, is afkomstig van Paramount Games. Gebaseerd op de aankomende Star Trek-film en parallel aan diens première zal deze game volledige ondersteuning bieden van PlayStation Move en exclusieve PS3-content bieden. Paramount Games komt daarnaast met een exclusieve ‘prequel’ van de game uitsluitend voor PSN™.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.