logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuws: Organix goodies: gezond snacken

Waar voor veel producten de keuzes in de supermarkt ontelbaar zijn, geldt dat voor gezonde en smaakvolle tussendoortjes voor kleine kinderen juist níet. Organix is een gloednieuw kindervoedingmerk op de Nederlandse markt dat daar verandering in gaat brengen. In het eerste kwartaal van 2011 introduceert het merk de allereerste gezonde tussendoortjes voor baby’s en kleine kinderen; ‘Organix Goodies’. Goodies zijn gemaakt van verantwoorde en biologische ingrediënten zonder dat er concessies zijn gedaan aan de smaak. Ook hebben de Goodies originele, fantasierijke vormen en verpakkingen, want Organix vindt het belangrijk dat kinderen eten naast lekker, vooral ook leuk vinden!

Het verrassende assortiment onderscheidt zich met name door het feit dat alle Goodies veilig, puur en voedzaam zijn. Organix maakt dit waar door te werken met biologische ingrediënten, niet bewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen. Organix Goodies zijn 100% puur; de ingrediënten zijn herkenbaar vanuit je eigen keukenkastje en er wordt geen gebruik gemaakt van onnodige toevoegingen –wat er ook voor zorgt dat de verpakking helder en begrijpelijk is. Daarnaast zijn de Goodies doorde zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zeer voedzaam. Organix geeft voor haar producten een ‘No Junk Promise’ af en dat doet geen enkel ander kindervoedingmerk in de markt.

Organix daagt uit
Organix vindt dat alle kinderen recht hebben op de beste start qua voeding. Naast haar pure en lekkere producten brengt het merk dit ook tot uiting door ouders bewust te maken van de impact van voeding op de gezondheid van hun kinderen. Bovendien daagt Organix de overheid en de levensmiddelenindustrie uit om te zorgen voor meer voedzame en hoogwaardige voeding op de markt. Dit maakt ouders, fabrikanten en overheid bewust van het belang van goede voeding voor kinderen.

Verder dan de wettelijke normen
Een goede start met voeding, is een basis voor een gezond eetpatroon. Als ouders hun kinderen Organix Goodies geven, weten ze zeker dat ze hen een voedzaam, verantwoord en lekker tussendoortje geven. De No Junk Promise garandeert dat er geen onnodige toevoegingen in de producten zitten, wat betekent dat er geen kleur-, smaak- en geurstoffen en zout worden toegevoegd. Ook zijn er strenge regels voor verzadigd vet en geraffineerde suiker wordt niet in de producten gebruikt. Voor Organix Goodies gelden dus strikte normen voor wat betreft de ingrediënten en voedingswaarden. De normen die Organix stelt gaan zelfs verder dan de wettelijke richtlijnen. Organix verandert met haar Goodies het aanbod van tussendoortjes voor kleine kinderen en zorgt voor producten in de schappen die zowel ouders als hun kinderen zullen verrassen.

Lizzie’s passie Organix ontstond in 1992 in Groot Brittannië vanuit de passie van één vrouw, de Engelse Lizzie Vann. Haar missie: ‘betere voeding voor kinderen’. Wat begonmet één persoon, groeide uit tot een groep enthousiaste en betrokken medewerkers. Zij ontwikkelden gezamenlijk de Organix Goodies lijn, die bestaat uit baby- en peutertussendoortjes voor kinderen vanaf 8 en 12 maanden. In Engeland is Organix inmiddels de grootste aanbieder van tussendoortjes voor kleine kinderen. De Goodies zijn puur, biologisch, lekker én anders dan anders. Denk bijvoorbeeld aan hartigewortelchips en kaasknabbels, framboos & bosbes rijstwafels en fruitsticks appel. In Groot Brittannië zijn Goodies al jaren een bewezen succes; ouders zien de tussendoortjes als een gezonde en waardevolle aanvulling op de drie hoofdmaaltijden. Ook Nederlandse ouders en kinderen kunnen begin volgend jaar kennis gaan maken met Organix Goodies.

Verkrijgbaarheid
Vanaf week 8 2011 liggen de allereerste gezonde tussendoortjes voor baby’s en kleine kinderen ‘Organix Goodies’ in de supermarktschappen.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.