Nieuws: Het honderdste Gouden Boekje is er

De eer van deze titel gaat naar het boekje Van lente tot winter, voordevol verrassende, minder bekende tekeningen van Fiep Westerdorp. De versjes zijn geschreven voor Hans van der Voort en gaan over dingen die je doet in de lente, zomer, herfst en winter. De zo herkenbare Fiep-kinderen maken altijd en overal plezier.

Naast het boekje van Fiep verschijnen er tegelijkertijd nog drie zomerse Gouden Boekjes:

De verrassing van Oscar, Richard Scarry

Het is zomer en ongelooflijk warm! Oscar de bever neemt een verfrissende duik en bedenkt zich iets. Hij leent van al zijn vrienden wat spullen en gaat aan het werk. Zijn vrienden zijn zeer nieuwsgierig. De volgende dag krijgen ze allemaal een brief van Oscar. De verrassing van Oscar is GE-WEL-DIG en verfrissend!

Een hut voor Hansje, Edith Thacher Hurd

Hansje wil een hut. Een blokhut voor als hij cowboy is, of een tipi voor als hij indiaantje speelt. Maar hij mag niet in de garage waar zijn vader al zijn gereedschap heeft en ook niet in de schuur met tuingereedschap van zijn moeder. Dus gaat hij op de schommel zitten nadenken. En hoog in de lucht krijgt hij een idee…

De beesten van boer Jansen, Richard Scarry

Het is tijd om te eten. De beesten van de boerderij hebben honger. Weet jij wat het paard, de koe, de schaapjes, de kippen, de kalkoen, de eendjes, het hondje, de poes en de varkens eten? En waar blijft boer Jansen eigenlijk?
Met gratis stickervel.

Voor meer informatie: Uitgeverij Rubinstein

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.