logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuws: De Stint: Elektrische bolderkar speciaal voor buitenschoolse opvang

De Stint is de eerste elektrische bolderwagen met ruimte voor tien kinderen en één bestuurder. Onlangs erkend door de RDW. Speciaal ontworpen voor de buitenschoolse opvang (BSO). Compact, wendbaar en overzichtelijk. Iedereen die een korte cursus heeft gevolgd en minimaal zestien jaar is, mag met de Stint de straat op. Zowel voor de kinderen als voor de bestuurder een plezierritje. “Wij hebben de wereld een stukje veiliger en leuker gemaakt.”

Geen bussen en onoverzichtelijke verkeerssituaties meer voor het schoolplein en dure taxiritten zijn voorbij. In 2012 moet ook de BSO geloven aan de bezuinigingen. Edwin Renzen (34, vervoersorganisator) en Peter Noorlander (28, industrieel ontwerper) hebben de Stint bedacht, ontworpen en geproduceerd.

Voordat de Stint toelating tot het verkeer had waren er al 35 stuks verkocht. In meer dan 20 verschillende steden zal de Stint dan ook binnenkort te zien zijn in het straatbeeld. ,,Fantastisch om te zien dat wat je bouwt ook zo enthousiast ontvangen wordt  door de BSO’s in Nederland, zelfs al voor we de weg op mochten.” aldus Peter Noorlander.

Facilitair manager Michiel Cloin van Kindercentrum de Beun uit Houten is net zo blij met de Stint als Renzen en Noorlander: ,,Iedereen kan erop rijden, er kunnen tien kinderen mee vervoerd worden, onze busjes houden we voor lange afstanden en aan het einde van de dag vouwen we hem op en zetten we hem binnen.”

BESTUREN
De Stint is makkelijk te besturen. Het knopje met de schildpad betekent langzaam rijden en het haasje kan iets sneller, maximaal 15 kilometer per uur. Op een display wordt aangegeven hoe vol de accu nog zit en gas geven gaat met een gashendeltje. Net als bij een scooter.

De bestuurder staat achter de zitting en heeft dus niet alleen zicht op de weg, maar ook op de kinderen. Aan de bankjes zitten tien heupgordels en als het regent kan er een kap over de zitting geplaatst worden. Alleen de bestuurder staat niet droog.

De zitting van de Stint is 1,10 breed en 2,30 lang. Dankzij deze afmetingen kan het voertuig makkelijk door smalle straatjes. De Stint heeft vier wielen, ligt stabiel op de weg en is erg wendbaar. Elk pad dat geschikt is voor de fiets, is voor de Stint begaanbaar.

Stint: veilig, zelfredzaam, kostenbesparend en aan het einde van de dag weer makkelijk op te bergen.

Voor meer informatie: www.stint.nl

http://www.youtube.com/watch?v=U_5VO17YD1o&feature=player_embedded

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.