logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De nieuwe wearables van Xiaomi: voor ieder wat wils

Xiaomi komt binnenkort met een nieuwe reeks wearables. De nieuwe producten zijn de Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 en Xiaomi Watch 2 aan. Stuk voor stuk ontworpen om de ervaringen op het gebied van sport, gezondheid en welzijn te verbeteren.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

De Xiaomi Smart Band 8 Pro is volledig geüpdatet met verbeterde personalisering, sporttracking, gezondheidsmonitoring en andere slimme functies.

De Xiaomi Smart Band 8 Pro heeft een rechthoekig 1,74-inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 60Hz en een resolutie van 336×480 pixels. De smart band is 9,99 mm dik en weegt 22,5 gram. De smartwatch heeft een metalen behuizing en Corning Gorilla Glass Victus. Het apparaat heeft een lichtsensor die de helderheid automatisch kan aanpassen.

De bandjes van de Xiaomi Smart Band 8 Pro zijn gemakkelijk verwisselbaar, zodat ze bij elke outfit passen. De Xiaomi Smart Band 8 Pro is verkrijgbaar in zwart of zilver, waarbij je met de verschillende bandjes je stijl kunt benadrukken. Daarnaast heb je de keuze uit meer dan 200 wijzerplaten, waaronder wijzerplaten geïnspireerd op verschillende games.

Xiaomi Smart Band 8 Pro beschikt over sporttracking, met een selectie van meer dan 150 sportmodi om uit te kiezen. Zo kunnen hardlopers met de slimme hardloopfunctie de gewenste snelheid instellen voordat ze gaan hardlopen. Met de in te stellen tempoherinneringen blijven ze altijd op koers. Ook zijn 10 ingebouwde hardloopcursussen aanwezig voor begeleiding tijdens trainingen. Bovendien biedt de ingebouwde 3D-oefeningsanimatie duidelijke visuele begeleiding bij het opwarmen en stretchen vóór het sporten.

De smartband is uitgerust met functies voor gezondheidsmonitoring. Er is een vernieuwd 4-kanaals hartslagmonitoringsmodule die meerdere sensoren gebruikt om de hartslag gedurende de dag voortdurend te monitoren. Hiermee worden gezondheidsgegevens in realtime vastgelegd.

Xiaomi Smart Band 8 Pro heeft een batterij van 289 mAh, dit zorgt voor een 23% langere levensduur dan zijn voorganger. Bij normaal gebruik kan hij tot 14 dagen meegaan, waarmee hij de vorige generatie met nog eens 2 dagen overtreft. De smartband bevat ingebouwde GNSS-positionering, waardoor je locatie wordt geregistreerd als je jouw telefoon niet mee hebt. Bovendien is de 5ATM-gecertificeerde Xiaomi Smart Band 8 Pro uitgerust met een breed scala aan handige tools, zoals Alexa-stemassistent en de functie “mobiele telefoon zoeken”.

Kies voor stijl: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 is een multifunctionele smartwatch met een klassiek ontwerp, dat zowel aan de mode- als aan de praktische behoeften van gebruikers voldoet.

Met een rond 1,43″ AMOLED-display en een frame van een lichte aluminiumlegering ziet de Xiaomi Watch S3 eruit als een klassiek horloge. Door de verwisselbare bezels, 180 verschillende wijzerplaten en bandjes biedt de watch uitgebreide personalisatiemogelijkheden. Daarnaast kun je zelf een unieke wijzerplaat maken. Met één draai aan de bezel verandert de weergave van het scherm en krijg je praktische functies te zien.

Dankzij het nieuwe Xiaomi HyperOS-systeem, dat snellere verbindingen en betere synchronisatie van informatie levert, verbetert de gebruikservaring. De batterij gaat tot 15 dagen mee. Na 5 minuten opladen krijg je tot twee dagen aan batterij. Xiaomi Watch S3 is voorzien van nog een primeur: je kunt gepersonaliseerde handelingen instellen die je met slechts één hand kunt uitvoeren. Via verschillende polsbewegingen kunnen je de telefoon bedienen, zoals het weigeren van oproepen, het weerbericht bekijken of het maken van foto’s.

De Xiaomi Watch S3 beschikt over meer dan 150 sportmodi, waaronder wintersportmodi. Door de verbeterde L1+L5 dual-band GNSS-antenne is de positionering nauwkeuriger dan ooit. Bovendien biedt de Xiaomi Watch S3 10 verschillende hardloopcursussen om hardlopers van verschillende niveaus te helpen hun prestaties te optimaliseren, of ze nu hun uithoudingsvermogen willen verbeteren of vet willen verbranden.

Met een 12-kanaals hartslagmonitoringsmodule wordt de hartslag nauwkeuriger gemeten dan eerdere generaties apparaten. Met de Sleep Animals-functie krijgen gebruikers een beter beeld van hun slaap. Nadat het horloge zeven opeenvolgende dagen is gedragen, wordt een “Slaapdier” gegenereerd dat het beste de slaaptoestand van de gebruiker weergeeft op basis van het slaappatroon van deze zeven dagen.

Xiaomi Watch 2

Tot slot kondigt Xiaomi de nieuwe Xiaomi Watch 2 aan, die gebruikers een fantastische ervaring biedt dankzij zijn uitgebreide functionaliteit en stijlvol ontwerp.

Xiaomi Watch 2 is uitgerust met Google Wear OS. Vijf van de meest gebruikte apps zijn al geïnstalleerd en nog eens 200 apps van derden zijn klaar om gedownload te worden. Daarnaast kun je kiezen het de Google Wear OS appstore voor het installeren van extra apps. Het horloge draait op de Snapdragon W5+Gen 1 Wearable. De dual-core architectuur schakelt tussen hoge prestaties en een laag stroomverbruik, waardoor de levensduur van de 495 mAh batterij wordt verlengd tot wel 65 uur bij normaal gebruik.

De Xiaomi Watch 2 heeft een 1,43″ AMOLED-display en een middenframe van aluminiumlegering. Het weegt ongeveer 37 gram. De smartwatch is verkrijgbaar met een keuze uit zwart of zilveren bandjes en biedt verschillende kant-en-klare materiaalopties om je look te complementeren. Xiaomi Watch 2 beschikt voor het eerst ook over een camera-afstandsbedieningsfunctie, waarmee je jouw mobiele camera direct op je pols kunt bekijken voor het maken van foto’s en video-opnamen.

Verder ondersteunt Xiaomi Watch 2 ruim 160 sportmodi, waaronder nieuwe wintersportmodi. De dual-band L1+L5 GNSS helpt gebruikers zichzelf nauwkeurig te lokaliseren in sneeuw of andere uitdagende omgevingen. Na een samenwerking met Strava is Xiaomi met Xiaomi Watch 2 nu ook een samenwerking gestart met Suunto. Hierdoor kunnen je jouw sport- en slaapgegevens eenvoudig synchroniseren tussen de Mi Fitness-app en deze apps, waardoor ononderbroken gegevensregistratie wordt gegarandeerd bij gebruik van de Xiaomi Watch 2.

Met zijn geüpgradede 12-kanaals hartslagmonitoringsmodule biedt Xiaomi Watch 2 verbeterde gezondheidsmonitoring. Een verbeterd slaapmonitoringalgoritme integreert bloedzuurstof- en ademgegevens voor analyse en gezondheidsgerelateerde gegevens. Bovendien biedt de Mi Fitness-app ook de intrigerende Sleep Animals-functie. Nadat het horloge zeven opeenvolgende dagen is gedragen, genereert het een ‘Slaapdier’ dat de slaaptoestand van de gebruiker het beste weergeeft op basis van het slaappatroon van zeven dagen.

Prijs en beschikbaarheid

Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 en Xiaomi Watch 2 zijn te koop via de officiële kanalen van Xiaomi.

  • Xiaomi Smart Band 8 Pro: verkoopprijs vanaf 69,99 euro
  • Xiaomi Watch S3: verkoopprijs vanaf 149,99 euro
  • Xiaomi Watch 2: verkoopprijs vanaf 199,99 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.