logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Heb je wel eens een nieuwe of tweedehands Suzuki overwogen?


Iedereen kent automerken op een andere manier. Dit kan door ervaring zijn, bijvoorbeeld een vader of moeder die zo’n auto had, maar ook een vriend of familielid die fanatiek aanhanger van een bepaald merk was. Vaak zoek jij voor je eigen auto kopen in de merken die je kent. Om je een nieuwe coole suggestie te geven, gaat dit artikel in op de Suzuki modellen. Misschien ken je het merk al, rij je al Suzuki of wil je dit merk ontdekken. Welke Suzuki is iets voor jou? 

Suzuki modellen

De meeste mensen denken bij Suzuki aan offroad auto’s. Van kleine compacte jeeps tot grote SUV’s. Suzuki heeft ook een aantal kleine modellen stadsauto’s. Om je een overzicht te geven van je keuzes in Suzuki modellen, volgt hier het gamma waaruit je kunt kiezen:

  • Suzuki Swift; sportieve hatchback
  • Suzuki Across; SUV
  • Suzuki Vitara; SUV / jeep
  • Suzuki S-Cross; Smart Hybrid SUV
  • Suzuki Swace; stationwagon
  • Suzuki Jimny; echt een toffe kleine jeep, hierover straks meer
  • Suzuki Ignis; compacte stadsauto

Welke Suzuki voor jou?

Tussen de modellen van Suzuki zijn er praktische auto’s, zoals de Swace, Ignis, Across en S-Cross. Deze auto’s worden gekocht omdat ze ideaal zijn in gebruik en zeer betaalbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen Swift, Jimny, en Vitara inmiddels wel iconisch te noemen. Suzuki heeft deze modellen al een tijd in het assortiment. Elk heeft zijn eigen doelgroep. 

Suzuki Swift

De Suzuki Swift is een concurrent voor de VW Polo/Golf, Peugeot 208 en Audi A1. Het is een hatchback en zeker de Swift Sport is een echte liefhebbersauto. Zoek je een Swift? Kijk dan ook voor een tweedehands Suzuki Swift, want ook de voorgaande modellen zijn de moeite waard.

Suzuki Jimny

Wat is het leukste jeep’je op de markt? De Jimny van Suzuki zal voor veel mensen het antwoord zijn. De Jimny wordt al zeer lang gemaakt en is legendarisch leuk! Zeker de nieuwe Suzuki Jimny is in looks flink verbeterd. De eerdere versies waren vooral praktisch, de nieuwste Jimny, model van 2018/2019 tot nu is echt een mooie auto. Zo mooi zelfs dat bodykit bouwer Liberty Walk uit Japan een ombouwkit heeft gemaakt om de Jimny tot G-wagon om te bouwen. Voor wie het niet weet, de G-wagon is een dure jeep van Mercedes. 

Suzuki Vitara

Wat moet je over de Vitara weten? Je rijdt met een Vitara in een stijlvolle SUV. Ook de oudere tweedehands Vitara kopen geeft je een mooie, up-to-date auto. De nieuwe Vitara is zeer goed uitgerust, denk aan 4×4, ESP, Radar Brake Support, Adaptive Cruise Control, etc. Opties genoeg, dus zeker het bekijken waard.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.