logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe takkenscharen van Gardena maken het takkenwerk eenvoudig


Het snoeien van moeilijk bereikbare takken en dichte struiken wordt een peuleschilletje. Tuinspecialist Gardena introduceert de SlimCut, een takkenschaar zonder armen. De snoeikop zit namelijk op een lange steel (117 cm) zodat je ook op lastig bereikbare plaatsen kunt snoeien. Je steekt de SlimCut in de struik en door de flexibele handgreep heen en weer te schuiven, knip je de takken op afstand af. Het takkenwerk wordt letterlijk een licht klusje, want de SlimCut is gemaakt van lichtgewicht aluminium en heeft twee snoeistanden: voor dunne takken en dikke. De steel is aan te passen aan eigen lichaamslengte en zorgt dat je rug wordt ontlast. Gardena presenteert behalve de armloze SlimCut ook een vernieuwde collectie takkenscharen met armen.

Nieuwe takkenscharen

De vernieuwde takkenscharen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en daarmee wordt het ‘takkenwerk’ in de tuin ook letterlijk verlicht. De scharen hebben allemaal hetzelfde ergonomisch design. Onderling verschillen de modellen door bijvoorbeeld de armlengte en de snoeikop (aambeeld of papagaaienbek) en zijn er takkenscharen met uitschuifbare armen. Daarmee heb je een maximaal bereik van 90 cm. Voor alle scharen geldt een geoptimaliseerd gebruiksgemak: lichtgewicht, goede handgrepen en een ingebouwde krachtversterker. Met veel minder spierkracht snoei je takken tot ca. 4 cm doorsnede moeiteloos. Een aanslagdemper ontziet de polsgewrichten tijdens het knippen. Door de speciale ‘wijsvingerpositie’ hou je de takkenschaar bovendien meteen op de juiste wijze vast en kun je direct aan de slag. Alle takkenscharen zijn, net als het andere snoeigereedschap van Gardena voorzien van precisiegeslepen messen met een beschermende coating voor een lange levensduur.

Ga direct naar Gardena slimcut op BOL.com.

Verkoopadviesprijzen

De GARDENA SlimCut heeft een verkoopadviesprijs van € 69,99. De vernieuwde GARDENA takkenscharen: vanaf € 31,99. Inclusief 25 jaar garantie. Verkrijgbaar bij tuincentra, dhz-markten en webshops. Kijk voor meer info op www.gardena.nl.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.