logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leef je uit met deze nieuwe strips

Door het hele jaar heen komen strips in de winkels. Sommige exemplaren zijn echte must-haves, anderen kun je makkelijk missen. Maar hoe filter je het koren van het kaf? Tja, daarom kun je op ons vertrouwen. Wij lezen ze met plezier en vertellen je graag wat wij er van vonden!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Suske en Wiske 350 – De Nacht van de Narwal

De verhalen van Suske en Wiske gaan al een lange tijd terug – en nog steeds raken we er niet op uitgelezen. Dit keer reizen Suske en Wiske ongeveer 1000 jaar terug in de tijd, om in de tijd van de Noormannen vrede te brengen tussen de Rode en de Blauwe vikingen. Die maken namelijk al sinds jaar en dag ruzie om een Narwaltand. De eigenaar van de tand zou heerser zijn over beide clans. Na honderden jaren is de tand in het bezit van onze helden gekomen, die door de magie van Odin en de techniek van Barabas worden teruggeflitst naar het verleden om een onrecht recht te zetten.
De Nacht van de Narwal is een van de spannendere boeken van Suske en Wiske. Het is een avontuur in de Nieuwe Stijl, voor de echte fans is dat wel even wennen. Een reis naar de Vikingtijd zorgt voor de nodige avonturen en belevenissen, waarbij het rechtvaardigheidsgevoel van Suske en de jaloezie van Wiske zorgen voor een mooi uitgewerkt avontuur in Noorwegen. Het gebruikt de relatief standaard formule van Suske en Wiske, maar wel met een iets andere kwinkslag, waardoor het boek bijzonder uit de hoek komt.

Score: 8


Ga direct naar Suske en Wiske 350 – De nacht van Narwal op BOL.com.


Recensie over De Kronieken van Amoras 5: De Killerbacterie

Na de manga-eske uitstap van Suske en Wiske naar het post-apocalyptische Amoras is er een nieuwe reeks avonturen begonnen omtrent Suske en Wiske, voor de oudere doelgroep. De serie is grimmiger en gewelddadiger, maar heeft natuurlijk alle kenmerken van de avonturen waar we zo van houden. Zo volgt De Killerbacterie eigenlijk best strak de verwachte verhaallijn. Het is dus een klassiek verhaal, maar wel met het Amoras-jasje. Dat houdt niet alleen in dat onze helden flink aan het puberen zijn, maar ook dat Krimson een grote rol speelt. De Killerbacterie maakt wat indruk, van de Amoras-boeken is dit misschien wel een van de fijnere om te lezen. Een stoere versie van Suske en Wiske!

Score: 8


Ga direct naar De Kronieken van Amoras 5: De Killerbacterie op BOL.com.


Recensie over De Kiekeboes 154 – Iemand met het doen

De Kiekeboes is een stripreeks met soms een wat maatschappij-kritische insteek. Zo ook deel 154, Iemand moet het doen. Daarin ligt best een nadruk op de censuur die ons wordt opgelegd in de media, waarbij een oplettende lezer telkens het verhaal onderbreekt om kritiek te leveren op woorden, gebeurtenissen of een eventueel schandaal. Uiteraard met een grote knipoog, zoals je kunt verwachten. Dat is echter nog niet alles, want ook speelt er een vuil spelletje rondom het restaurant van Fanny’s nieuwe vriendje, die een ecologisch verantwoord restaurant runt. gelukkig staat de hele familie paraat om het probleem te onderzoeken. Voor vrienden en familie staan de Kiekeboes immers altijd paraat! Het verhaal heeft heel wat onderwerpen voor je in petto, dat zorgt er wel voor dat het soms wat onsamenhangend en rommelig overkomt. Chaotisch zijn de verhalen van de Kiekeboes meestal wel, dat hoort helemaal bij ze, maar hier springt het verhaal wat mij betreft iets te vaak van de hak op de tak. Het verhaal bevat trouwens een aantal aardige woordspelingen, hoewel het gros vrij voorspelbaar is.

Score: 6


Ga direct naar De Kiekeboes 154 – Iemand met het doen op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.