De reden achter de magische aantrekkingskracht van nieuwe smartphones


Nieuwe telefoons die op de markt komen, hebben vaak een bijna magische aantrekkingskracht. Er zijn weinig spullen die we dagelijks zoveel gebruiken als onze smartphones, dus het liefst hebben we natuurlijk altijd het beste van het beste in onze handen – en dat is te zien in de cijfers. Uit recent onderzoek van OnePlus1 komt naar voren dat wij Nederlanders echte ‘serial upgraders’ zijn. We doen gemiddeld maar zo’n 22 maanden met onze mobiele telefoon voordat we overstappen naar een nieuwe, en hierbij is het vergaan van de batterij een veelgenoemde reden die ons aanzet tot switchen.

Op zoek naar coole gadgets?

Tijd voor een nieuwe

OnePlus 11 lifestyle gaming 1

Smartphones zijn essentieel voor ons digitale bestaan en we sparen kosten nog moeite om op de beste manier online te blijven. Zuinigheid, bij ons Nederlanders sinds oudsher aanwezig in het bloed, verdwijnt wanneer het op onze mobiele vriend aankomt: volgens het onderzoek spenderen we jaarlijks gemiddeld zo’n 462 euro per persoon aan het kopen van nieuwe smartphones. Dit komt doordat 29% nog binnen het jaar na de aankoop alweer een nieuwe smartphone wil aanschaffen. En wat nog opvallender is: maar liefst 42% doet niet langer dan 2-3 jaar met een smartphone.

De voornaamste reden voor deze upgrade-drang, genoemd door 33%, is het besef dat de batterij achteruit gaat. Hierdoor krijgen we vaak al na een jaar zin om onze huidige smartphone te vervangen. Hierbij geeft 27% van de Nederlanders aan dat ze hun batterijprestaties al na 7 maanden tot 1 jaar zien teruglopen, met 29% die dit na 1 tot 2 jaar gebruik signaleert.

De batterij als oplossing

Al die ‘upgrades’ hebben op korte termijn gevolgen voor onze bankrekening, maar ook op duurzaamheidsgebied maakt dit een behoorlijke impact. Daarvoor is het dus grotendeels noodzakelijk dat smartphone-batterijen een stuk langer meegaan dan wat nu ‘normaal’ is. Iets waar OnePlus zich ook volop op inzet.

Om serial upgraders te helpen langer met hun telefoon te doen, is de nieuwe OnePlus 11 5G ontwikkeld om tot 1.600 laadcycli (ongeveer vier jaar) te ondersteunen voordat de batterijconditie de 80% aantikt. Dit is mogelijk dankzij de Battery Health Engine-functie die het Smart Battery Health Algorithm en de Battery Healing Technology aandrijft, ontworpen om de levensduur van de batterij van de OnePlus 11 5G te verlengen, de capaciteit van de batterij te behouden en de smartphone sneller op te kunnen laden.

*Onderzoek onder 1.000 Nederlandse volwassenen tussen 18-65 jaar, in opdracht van OnePlus uitgevoerd door OnePoll Global in februari 2023.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.