logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De nieuwe trend: Smart Home Speakers

Onlangs zijn op de IFA talloze interessante gadgets gepresenteerd door verschillende leveranciers. Een trend viel daarbij op: de opkomst van Smart Speakers. Zeker nu Google Assistent ook in het Nederlands beschikbaar is, worden deze gadgets ook hier ontzettend interessant om je huis te bedienen, muziek te regelen, vragen te stellen en dingen op te zoeken. En natuurlijk om muziek te luisteren! Dit zijn de nieuwe Smart Speakers van 2018. Met een Smart Speaker kun je niet alleen muziek luisteren, de speaker zelf kan ook verbinding maken met Google Assistent, Siri of Alexa om vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren.

Pure DiscovR

Het Britse merk Pure komt met de DiscovR. Deze slimme speaker heeft een touchscreen en kan verbinding maken met spraakassistent Alexa, Spotify Connect en Apple AirPlay 2. De draadloze DiscovR produceert krachtig en helder 360-gradengeluid. Volledig opgeladen speelt de DiscovR 15 uur lang je favoriete muziek. Via Alexa kun je de Pure DiscovR verschillende opdrachten geven. Van het laatste nieuws voorlezen en muziek afspelen en timers en wekkers zetten tot smart home apparaten bedienen. Met de bediening bovenop de radio kun je je eigen commando’s, favoriete zenders en playlists instellen. De DiscovR is ook te gebruiken zonder Amazon.nl-abonnement. Daarnaast heeft de DiscovR de optie met Music Discovery. Hiermee herkent de radio door een druk op de knop nieuwe nummers en worden deze toegevoegd aan jouw playlist op Spotify. De DiscovR (adviesprijs 249,99 euro) is eind dit jaar beschikbaar via Amazon.nl in het zilver en zwart.

Jjbl link viewBL Link View

De JBL LINK VIEW gaat een stapje verder. Het gebruikt een 8 inch HD scherm met touchscreen, een 5-megapixel front camera en een biedt een goede geluidskwaliteit. En dat schept mogelijkheden. Zo kun je Google verscihllende opdrachten geven: “Hey Google, ik wil een crème brûlée tutorial zien!” Met de ingebouwde camera kun je bijvoorbeeld recepten scannen en videogesprekken voeren. Gebruik je stem om moeiteloos foto’s te bekijken, audio en video te streamen, videogesprekken te voeren met familie en vrienden, vragen te stellen en meer. De JBL LINK VIEW is beschikbaar voor 299 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

JBL Link Bar

Op zoek naar een groter modelletje? De JBL LINK BAR koppel je aan je tv, die je daarmee niet alelen voorziet van JBL Signature Sound, maar tevens upgrade naar een smart TV. De ingebouwde Android TV en intelligentie van de Google Assistant, maken deze soundbar allesbehalve gewoon. Zeg simpelweg “Hey Google” en krijg toegang tot al je favoriete YouTube videos. Zoekopdrachten voer je moeiteloos uit door middel van een spraakcommando. De JBL LINK BAR (399 euro) en optionele subwoofer (249 euro) zijn beschikbaar in Europa in het voorjaar van 2019.

Harman Kardon Citation

Harman Kardon introduceert de Harman Kardon Citation-serie, een combinatie van hoge kwaliteit audio, een elegant ontwerp met aluminium afwerking en geavanceerde techniek. Denk aan Google Assistant, hoge-resolutie LCD touchscreen en geïntegreerde Chromecast technologie. De Citation-serie biedt een dynamische luisterervaring: zo kun je ze afzonderlijk gebruiken, maar ook als een 5.1 surround sound-systeem. Met de multiroom functie kun je het geluid vanuit elke kamer bedienen, of de muziek nu uit één bron komt of verschillende nummers in andere kamers worden afgespeeld. Google Assistent maakt het plaatje compleet. Het streamen van de nieuwste muziek gaat nu sneller en efficiënter dan ooit. Slimme spraakbediening maakt het gemakkelijk om de agenda te beheren, to do lijstjes op te stellen, het weerbericht op te vragen en meer smart devices te besturen. Commando’s als “Hey Google, speel jazz muziek af” of “Hey Google, dim het licht” regelen de sfeer in elke kamer van het huis.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.