logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Proef de nieuwe en unieke smaken van Air Up geurpods

Van Franse croissants tot Italiaanse gelato, van Britse fish & chips tot Belgische wafels en van Nederlandse appeltaart tot Duitse pretzels: elk land heeft zo zijn eigen voedseltradities en -voorkeuren. Maar zijn er ook voorkeuren als het gaat om de smaken zelf?

Populaire Air Up geurpods

Air up heeft de populariteit van smaken en daarmee de bestverkochte pods in kaart gebracht. Interessant is dat de grote steden van Frankrijk en Italië, de voorkeur geven aan de subtiele tonen van perzik. In Groot-Brittannië liever genieten van zoete lekkernijen zoals framboos en citroen. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de citrusachtige ondertonen van sinaasappel en vanille populair zijn in Zwitserland en Nederland, maar dat de smaak van kersen de harten van de Duitsers en Belgen heeft gestolen.

Hier koop je Air Up

Smaken kun je verdelen in vijf categorieën: bitter, zoet, zuur, zout en umami. Onze mening en voorkeuren voor deze smaken worden beïnvloed door een aantal verrassende factoren – van culturele en milieu-invloeden tot onze reukreceptoren. Nu onthult air up – het unieke drinksysteem dat je hersenen laat denken dat je water met een smaakje drinkt (via je reukzin) – de verschillende smaakvoorkeuren van landen met een eerste smaakkaart in zijn soort.

Wat is retronasale geur?

Om alle landen uit te dagen op het gebied van smaakvoorkeuren, lanceert air up een nieuwe ‘Flavor Trial Box’, die consumenten de kans biedt om vijf unieke geurpods uit te proberen. In de box zitten vijf compleet verschillende geurpods. Dit zijn de Favourite Five van Air Up:

  • watermeloen
  • perzik
  • framboos-citroen
  • bosvruchten
  • sinaasappel-vanille

Deze vijf smaken zijn dus gebaseerd op welke smaken waar het het beste doen, en daar is een pakketje van gemaakt om iedereen voor zichzelf te laten kiezen! Ik ben fan van deze box, want voor mij voldoen ze allemaal. De sinaasappel-vanille, oftewel de Orange-Vanilla Swirl, is de favoriet van velen, maar voor mij doen de Raspberry-Lemon en de Watermelon pods daar niet voor onder. Peach is voor mij een beetje standaard, en de Wild Berry vond ik er ook niet echt uitspringen.
Met 5 pods tover je 25 liter water om in iets bijzonders. Zonder suiker. Zonder calorieën.

Dus hoe werkt air up?

Voor diegenen die moeite hebben om hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water te drinken, is air up een wereldprimeur: een handig drinksysteem waardoor je toch je water binnen krijgt, maar wel onder het genot van een lekker smaakje! Air up gebruikt deze slimme wetenschap door met behulp van lucht een smaakje toe te voegen aan elke slok water uit de fles. Telkens wanneer je een slok water neemt, wordt er met één van de 25 verschillende geurpods van air up door middel van natuurlijke aroma’s smaak aan het 100% zuivere water toegevoegd. Deze smaken variëren van limoen en sinaasappel-passievrucht tot aan cola en ijskoffie, en nog vele andere smaken. Zo hebben ze dus voor de nieuwe mensen die hun smaak nog niet hebben gevonden het Favourite Five pakketje samengesteld.

Lees hier onze recensie van Air Up waterfles en onze test van Air Up pods

Dit zijn de nieuwe smaken van Air Up

De temperaturen lopen langzaam op en de zon laat zich steeds meer zien. We hebben allemaal geleerd dat als de zon schijnt, we ons in moeten smeren met zonnebrandcrème. Maar vergeet op dat moment ook zeker niet een andere essentiële bescherming: hydratatie! Een advies wat we al langer kennen dan vandaag, maar die o-zo-belangrijk is. Het zorgt niet alleen voor een prettige verfrissing, maar boost ook nog eens de huid en de gezondheid in het algemeen. Het maakt air up trots dat velen steeds vaker water verkiezen boven frisdrank. Wie liever water met een smaakje drinkt, maar nog steeds goed bezig wil zijn, kan rekenen op de innovatieve waterfles. Mede voor die mensen lanceert air up vier nieuwe verfrissende smaken en voegt de scale-up twee nieuwe zomerse kleuren toe aan hun flessenassortiment. Air up geeft de ideale boost aan jouw hydratatie en gezonde levensstijl.

Air Up Lychee Rose pods

Exotisch fruit in combinatie met een zomerse bloem. Dat is het geheim van de pod Lychee-Rose. Verwen jezelf met deze fluweelzachte smaakcombinatie. En mocht je toch op een grauwe (zomer)dag stoten, fleur je deze direct weer op met dit smaakje.

Deze Lychee-Rose pods verbaasde mij! Ik had geen idee hoe dit zou zijn, maar het ruikt naar een lekkere ijsthee gemixt met een frisse bos rozen. Deze staat in mijn favorieten!

€6,95 voor een zakje met 3 pods

Air Up Cassis pods

Met de fruitige maar zachte smaak van de Cassis pod laat je je zo meeslepen naar het zonnige Zuid-Frankrijk. Zie je het al voor je? De bloeiende lavendelvelden of de stranden aan de Côte d’Azur? Geniet van de smaak van sappige cassis en droom weg.

De Cassis smaak is vergelijkbaar met de gelijknamige limonade. Het is een subtiel geurtje, maar dat doet het wel goed. Het is niet te sterk, en dat vind ik niet zo erg. Al met al past de Cassis pod mooi in de middenmoot.

€5,95 voor een zakje met 3 pods

Air Up Orangeade pods

Als golden hour een smaak had, smaakte deze zeker weten naar de Orangeade pod. Geniet samen met deze smaakpod van zwoele zomeravonden of prachtige zonsondergangen. Dit is waar de zomer om draait.

Nog zo’n lekker fris smaakje! De Orangeade smaak is een soort sinas, dus als je spa rood in je fles zou doen kun je daar best goed in de buurt van komen. Het proberen waard!

€8,95 voor een zakje met 3 pods

Air Up Aardbei citroengras pods

Van zwoele avonden naar koele nachten. Met de smaak Aardbei-Citroengras ben je helemaal klaar voor deze twist. De frisse wind waait door je haren wanneer je door de straten rijdt. De combinatie van aardbei en citroengras is nog koeler dan de avond en jij.

De Aarbei-Citroengras pods vond ik echt fantastisch. De geur is lekker fris en blijft er daardoor ook lekker lang inzitten. Ik heb het gevoel dat ze veel langer meegaan, omdat de geur zo sterk is. Echt een aanrader!

€6,95 voor een zakje met 3 pods

Ga direct naar Air Up op BOL.com.

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.