logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe sfeer in huis? Aan de slag met kleur!


Als je jarenlang in hetzelfde huis woont, kan het soms een beetje gaan vervelen. Telkens dezelfde omgeving… veel mensen hebben behoefte aan verandering en ontwikkeling. Je kunt daarbij denken aan nieuwe meubels of decoratie, maar heb je ooit gedacht aan het oppakken van de schilderskwast? Een nieuwe kleur op de muur of deuren, je meubels aanpakken voor een make-over… een nieuwe lik verf is een geweldige manier om je interieur een oppepper te geven.

De juiste verf

Wat me is opgevallen, is dat zoiets ‘basaals’ als verf de laatste jaren een heel mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar je vroeger niet zo heel veel keuze had in je verf, kun je tegenwoordig voor iedere klus een geweldige oplossing vinden. Wil je latex in de keuken? Geen probleem. Met een extreem goed afwasbare variant hoef je nooit bang te zijn voor vetvlekken of tomatensaus die in de muur trekt. Je meubels een make-over geven? Met extra stootvaste lak kun je jarenlang vooruit. Er zijn zelfs varianten waarbij je geen grondverf hoeft te gebruiken en ook het tussentijds schuren is verleden tijd. Zelfs je trappen kun je zelf lakken met slijtvaste anti-slip lak. Hoe gaaf is dat? Zo maak je iedere klus een succes.

Kwasten en rollers

Goede verf is het halve werk. Heb je eenmaal de ultieme verf voor jouw klus gevonden, dan moet je hem mooi en egaal aanbrengen op het oppervlak. Daarbij komen goede kwasten en rollers om de hoek kijken. Bespaar daar niet op. Een goede kwast zal je vee lellende besparen. Achteraf even goed uitspoelen en laten drogen, en je kunt er jarenlang plezier van hebben. Datzelfde gaat op voor een roller. Gebruik de juiste roller voor de juiste klus. Een lakroller zorgt voor een glad en egaal resultaat, terwijl een muurroller wat zachter is en ook verf in de inkepingen zal achterlaten. Welke kwast of roller moet je kiezen?

  • Met een blokkwast schilder je muren met een ruwe structuur. Kies niet een te grote kwast, die zijn heel zwaar in gebruik!
  • De verfkwast is dé allround kwast voor het lakken van meubels, deuren en trappen. Goedkopere kwasten hebben de haren verpakt in een kunststof bus. Betere kwaliteit kwasten hebben ze in een metalen bus verpakt. Kwasten van varkenshaar leveren een mooier resultaat en zijn makkelijk schoon te maken.
  • Als ‘speciale kwast’ heb je de bokkenpoot of de radiatorkwast: een kast die net even de hoek omgaat. Het is even wennen, maar kan je veel tijd besparen bij moeilijk bereikbare klussen.
  • De vachtroller is geschikt voor het verven van muren en plafonds, die niet een te grove structuur hebben. Met een kortharige (korte poolhoogte) krijg je een strak en glad resultaat. Een hoge pool (langharig) is geschikt voor ruwe ondergronden. De anti-spat variant is ideaal voor het schilderen van je plafond.
  • Een structuurroller zorgt voor mooie structuren in het oppervlak. Perfect voor muren en plafonds.
  • De schuimroller is ontwikkeld voor het lakken. Schuimrollers met een schuine kant leveren het mooiste resultaat, daarbij is de overlap het minst zichtbaar.
  • Een viltroller zie je niet zo vaak. Deze heeft een heel zachte vacht en neemt veel verf op. Ideaal voor lakken!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.