logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe Pokemon, spelfuncties en Z-Move bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Pokémon Moon


pokemon sun moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste spellen in de Pokémon-serie Pokémon Sun en Pokémon Moon die in Europa vanaf 23 november exclusief beschikbaar zullen zijn voor de Nintendo 3DS-systeemserie.

De volgende nieuwe Pokémon zijn geïntroduceerd:

Decidueye
Type: Grass/Ghost
De Arrow Quill Pokémon Decidueye is de volledig geëvolueerde vorm van de Grass- en Flying-type eerstepartner-Pokémon Rowlet. Decidueye valt met ongelooflijke snelheid aan, waarbij hij veerpunten uit zijn vleugels trekt om deze vervolgens met grote precisie naar zijn doelen te slingeren. Deze Pokémon kan vrij rondbewegen doordat hij zijn aanwezigheid geheel voor anderen kan verbergen. Decidueye is de enige Pokémon die de aanval Spirit Shackle kan leren. Deze aanval van het type Ghost treft een tegenstander en zorgt ervoor dat die zich niet meer uit de strijd kan terugtrekken: hij kan niet meer vluchten of het opgeven.

Incineroar
Type: Fire/Dark
De Heel Pokémon Incineroar is de volledig geëvolueerde vorm van de Fire-type eerstepartner-Pokémon Litten. Naarmate de vechtlust van Incineroar toeneemt, slaan de vlammen uit zijn navel en heup die hij in zijn lichaam produceert. Deze vlammen lijken op een kampioensriem die hij gebruikt om zijn aanvallen te ontketenen. Incineroar is de enige Pokémon die de aanval Darkest Lariat kan leren. Dankzij die nieuwe fysieke aanval van het type Dark kan Incineroar schade toebrengen aan een vijand en ondervindt zelf geen effecten als de stats van die vijand veranderen.

Primarina
Type: Water/Fairy
De Soloist Pokémon Primarina is de volledig geëvolueerde vorm van de Water-type eerstepartner-Pokémon Popplio. Terwijl Primarina danst, stoot hij ballonnen gevuld met water uit die hij controleert met de geluidsgolven van zijn stem. Primarina gebruikt sommige van deze ballonnen om hierop tijdens een gevecht rond te springen. Weer andere exploderen bij aanraking waardoor er een hele serie ontploffingen volgen. Primarina is de enige Pokémon die Sparkling Aria kan leren, een nieuwe speciale aanval van het type Water dat de verbrandingen geneest van elk doel dat hij aanvalt.

Cosmog
Type: Psychic
De Nebula Pokémon Cosmog is heel zeldzaam en is slechts bekend bij een paar personages in Alola. Cosmog heeft zijn naam gekregen van de Aether Foundation en is heel nieuwsgierig. Zijn gasachtige lichaam is dusdanig licht dat hij in de lucht vliegt als de wind waait. Als er licht valt op de Pokémon kan Cosmog dit absorberen en groter worden.

Alolan Persian
Type: Dark
Alolan Persian is heel intelligent en wil zich graag los van zijn Trainer ontwikkelen. Hierdoor is hij een moeilijke Pokémon om als strijdpartner te hebben. Het ronde gezicht van Alolan Persian is een symbool van de rijke Alola-regio en hij wordt gezien als een Pokémon van grote schoonheid. Zijn prachtige jas straalt hoge kwaliteit uit en betovert zowel mensen als Pokémon. Om die reden is hij een zeer populaire Pokémon in de regio Alola.


Er werden ook drie beschermgoden uit de regio Alola bekendgemaakt- Tapu Lele, Tapu Bulu en Tapu Fini:

Tapu Lele
Type: Psychic/Fairy
Tapu Lele is de beschermgod van Akala-eiland. Deze Pokémon verspreidt gloeiende schubben die fysieke effecten hebben op anderen; hiermee worden hun lichamen gestimuleerd en worden ziektes of verwondingen genezen. Tapu Lele heeft de Ability Psychic Surge, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met Psychic Surge wordt het veld veranderd in Psychic Terrain waardoor de kracht van aanvallen wordt verhevigd van het type Psychic dat door Pokémon op de grond wordt toegepast en waarmee wordt voorkomen dat zij worden getroffen door prioriteitsaanvallen.

Tapu Bulu
Type: Grass/Fairy
Tapu Bulu is de beschermgod van Ula’ula-eiland. Deze Pokémon heeft de kracht om begroeiing te beïnvloeden en om het te laten groeien. Hij kan deze kracht benutten om de vorm van zijn houten horens te veranderen en langer te laten worden. Tapu Bulu heeft de Ability Grassy Surge, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met Grassy Surge wordt het veld veranderd in Grassy Terrain, waardoor de kracht van aanvallen wordt verhevigd van het type Grass dat wordt toegepast door Pokémon op de grond en waarbij telkens een deel van hun HP wordt hersteld. Het halveert de schade die wordt toegebracht door de aanvallen Earthquake, Magnitude en Bulldoze.

Tapu Fini
Type: Water/Fairy
Tapu Fini is de beschermgod van Poni-eiland. Deze Pokémon kan aanvallen door water te beïnvloeden. Hij wil niet graag het risico lopen om schade op te lopen tijdens gevechten, dus maakt hij dichte mist om zijn tegenstanders te desoriënteren waardoor ze zelf vernietigd worden. Tapu Fini heeft de Ability Misty Surge, een Ability die geen enkele Pokémon eerder heeft gehad. Met Misty Surge wordt het veld veranderd in Misty Terrain waardoor de schade wordt gehalveerd die wordt opgelopen door Pokémon op de grond door aanvallen van het type Dragon. Hierdoor wordt voorkomen dat ze worden getroffen door statuscondities of grote verwarring.

Alle beschermgoden kunnen de speciale Z-Move Guardian van Alola toepassen. Als deze Z-Move wordt toegepast, sluit de Pokémon zijn omhulsel, en er verschijnt een enorme avator uit de grond om de vijandige Pokémon aan te vallen, waarbij schade wordt toegebracht die gelijk is aan 75 procent van de resterende HP van het doel.

In vorige avonturen in de Pokémon-series was de Pokémon League altijd de ultieme fase voor strijd. In de Pokémon League waren de Elite Four ondergebracht (vier Pokémon-Trainers met krachtige Pokémon-partners) en de Champion (die heerste als de top-Trainer van de regio). Zij stonden allen klaar om hun krachten te meten met uitdagers. Er is nog geen Pokémon League in de regio Alola, maar het ziet ernaar uit dat er plannen zijn om er een op te zetten op de piek van een bepaalde berg. Nadat je een belangrijke prestatie hebt geleverd en de eilanduitdagingen hebt gemeesterd, zal er dan een dag komen waarop je het ook moet opnemen tegen de Pokémon League om de sterkste Pokémon-Trainer te worden?

Ergens in Alola zul je de Battle Tree vinden. Het is een plaats waar Trainers die de eilanduitdaging hebben voltooid of die de kracht ertoe zouden hebben, met elkaar vechten. Je kunt een tegenstander scouten met wie je hebt gevochten, zodat ze je partner kunnen worden en tezamen met jou kunnen voorgaan in toekomstige gevechten. Mogelijk zie je zelfs bekende gezichten zoals de Trainers Red en Blue uit de regio Kanto!

Een nieuwe trailer waarin alle nieuwe Pokémon en personages in actie te zien zijn, vind je hier:

Ga voor meer informatie naar Pokemon.nl/SunMoon.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.