Nieuwe Pokemon-games aangekondigd in Pokemon Direct


pokemon sun moon

Al twintig jaar lang doet Pokémon de harten van miljoenen fans van alle leeftijden sneller slaan. Inmiddels is Pokémon een van de succesvolste merken in de wereld van het entertainment. Tijdens de Pokémon Direct die vandaag is uitgezonden, heeft Tsunekazu Ishihara, de directeur en CEO van The Pokémon Company, Pokémon Sun en Pokémon Moon aangekondigd. Dit zijn de nieuwste delen in de legendarische serie videogames, waarvan al meer dan 275 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de release van Pokémon Red en Pokémon Green voor de Game Boy in Japan in 1996. Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. Beide games worden eind 2016 exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen uitgebracht. Voor het eerst hebben spelers de mogelijkheid om de game in traditioneel of vereenvoudigd Chinees te spelen.

“De games uit de Pokémon-serie vormen het hart van het Pokémon-universum en bieden een paar van de meest heugenswaardige Pokémon-momenten voor onze fans,” aldus J.C. Smith, Senior Director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International. “Ik kan niet wachten om de reacties van onze fans te zien wanneer ze nieuwe avonturen beleven in Pokémon Sun en Pokémon Moon.”

Pokémon Sun en Pokémon Moon maken ook gebruik van Pokémon Bank. Dit online opslagsysteem stelt fans in staat om Pokémon vanuit Pokémon Red, Pokémon Blue en Pokémon Yellow draadloos over te dragen naar Pokémon Sun en Pokémon Moon. Die games worden op 27 februari uitgebracht voor de Virtual Console op de Nintendo 3DS. Pokémon uit Pokémon Omega Ruby, Pokémon Alpha Sapphire, Pokémon X en Pokémon Y kunnen ook via Pokémon Bank worden overgedragen naar Pokémon Sun en Pokémon Moon. Hier vind je meer informatie over deze functie: Pokemon.co.uk/bank.

Ga voor meer informatie naar: Pokemon.nl/SunMoon

Bekijk de trailer hier:

Hier kun je de volledige Pokémon Direct zien: http://nintendo.nl/nintendodirect 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.