logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Philips komt met nieuwe Philips Hue app 4.0

We steken het niet onder stoelen of banken: wij zijn fan van Philips Hue. Niks mis mee, toch? Al vanaf het moment dat deze slimme lampen het licht zagen (ha! woordgrapje tussendoor) zagen we het potentieel – en die is grotendeels ook ingezet, langzaam maar zeker worden er steeds meer functies toegevoegd en wordt de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem alsmaar groter. Vanaf vandaag wordt de nieuwe Philips Hue App 4.0 gelanceerd. In korte tijd zullen alle bestaande gebruikers upgraden naar de nieuwe app. De geheel vernieuwde Philips Hue app is vanaf de basis opnieuw opgebouwd en is ontworpen als het fundament voor de toekomst van slimme verlichting. Nieuwe technologieën verbeteren de prestaties van de app, zowel wat betreft de algemene functionaliteit als de communicatie met je slimme verlichtingssysteem, terwijl ze ook een intuïtieve en verbeterde gebruikservaring bieden.

Scenes kiezen vanuit tabblad Home

Wat opvalt in de app is dat de indeling is aangepast, waarmee ook de vormgeving een fikse oppepper heeft gekregen. Zo zie je sneller welke kleur de verschillende lampen hebben en hoe intens die kleur op dat moment is. Die transformatie van de app zie je al zodra je het vernieuwde tabblad Home opent. In dit tabblad zie je al jouw lampen en scènes in één oogopslag met Tile View. Zo kun je snel lampen bedienen en stel je in een handomdraai scènes in, zonder dat je van scherm moet wisselen. De scènes krijgen een prominente plek in de nieuwe app. Verschillende verlichtingsexperts en kleurontwerpers hebben scènes bedacht, die je vind in de Hue-scènegalerij. Prettig aan de nieuwe app is dat je ze makkelijk en snel kunt uitproberen, voor je ze een plekje geeft in je favorietenlijst. Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de veelgevraagde mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen (of een kantooromgeving) in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu nog sneller bedienen.   

Uitgebreide automatiseringen

In de nieuwe app zit nog een verandering: routines heten voortaan automatiseringen. Het vroegere tabblad Routines is vervangen door het nieuwe tabblad Automatiseringen, dat meer opties biedt op een makkelijkere manier, zodat jij jouw slimme verlichting gemakkelijk kunt aanpassen op jouw wensen. Zo gaat bij ons in de woonkamer het licht aan bij zonsondergang en dimt het licht gedurende de avond. De lampen op de overloop en op zolder gaan automatisch aan voor een bepaalde tijd, zodra de jongens naar bed – daarna neemt de bewegingssensor het over, voor het geval er iemand ’s nachts uit bed moet om de lampen gedimd aan te doen. Dat soort instellingen zijn nu wel mogelijk, maar via een paar schermen. In de nieuwe app kun je dit allemaal op één overzichtelijke plek regelen. Daarbij kun je makkelijker gebruikmaken van zonsondergang en zonsopkomst, in plaats van een vooraf ingesteld tijdstip.

Een van de meest gevraagde en verwachte updates is nu ook beschikbaar: multi-user geofencing. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving home-automatisering controleert de Hue app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dus wanneer de persoon die de automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden achtergelaten.

Praktischer ingedeeld

In de Hue app van de vierde generatie zijn meer dan honderd grote en kleine verbeteringen in het ontwerp aangebracht. Het resultaat is een app die gemakkelijker en aangenamer is in het dagelijks gebruik. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu bijvoorbeeld worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als je een nieuwe Hue lamp wilt toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen. Met andere woorden, de meest gebruikte configuraties staan nu op een handigere plaats.

Ga direct naar Philips Hue op BOL.com.

Het organiseren van Entertainment-ruimtes is ook eenvoudiger – en leuker – met een nieuwe setup in een overzichtelijke 2.5D-weergave om de exacte locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de setup van kleur zodat gebruikers precies weten naar welke lampen ze verwijzen. 

“Als wereldleider in de slimme verlichtingsindustrie ligt de focus van Philips Hue op het blijven verbeteren van zijn producten en diensten met de nieuwste innovaties. De miljoenen gebruikers wereldwijd van de Philips Hue-app staan aan de basis van de nieuwe lancering: We analyseerden hun suggesties en recensies en co-creëerden zelfs met onze gebruikers via bruikbaarheidsstudies en bèta-apps. Met de lancering van de nieuwe Philips Hue app zetten we de eerste mijlpaal in de toekomst van slimme verlichting. Het is de nieuwe Philips Hue-ervaring – en dit is nog maar het begin. We zijn verheugd om in de rest van het jaar nog meer innovaties te delen,” aldus George Yianni, Head of Technology Philips Hue bij Signify.  

Nieuwe update: Dynamische scènes

Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Hue app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène. In plaats van dat elke lamp slechts in één kleur blijft, introduceren dynamische scènes een nieuw niveau van unieke lichteffecten en creëren ze een sfeer als geen ander. 

De nieuwe Philips Hue app is vanaf 3 juni 2021 te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de week na de lanceringsdatum wordt de app ook automatisch bijgewerkt voor huidige gebruikers van de Philips Hue app via de App Store en de Google Play Store. Wanneer gebruikers de nieuwe app voor het eerst openen, worden ze begeleid bij het overbrengen van hun huidige instellingen, lichtscènes en routines naar de app. Tijdens dit naadloze proces krijgen ze informatie over de nieuwe functies en wijzigingen van de app.

Voor meer informatie over de nieuwe Philips Hue app kan je terecht op
www.philips-hue.com/HueApp

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.