logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe meubels voor je slaapkamer shoppen


Een nieuwe kledingkast of nachtkastjes aanschaffen kan een flinke uitgave zijn, en daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Je koopt een dergelijk meubel maar hooguit enkele keren in je leven. In dit artikel lees je waar je precies op moet letten bij het kopen van een nieuwe kledingkast, zodat je ongetwijfeld met een prachtexemplaar thuiskomt.

slaapkamer kleerkast

Benodigde bergruimte

Denk voordat je naar de (web)winkel gaat hoeveel en wat voor opbergruimte je precies wenst te hebben in je kledingkast. Maak hiervoor een schatting van de benodigde hangruimte, planken en lades voor jouw kleding. De opbergruimte is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait.

Standaard model of kast op maat

Kledingkasten zijn verkrijgbaar in standaard modellen of speciaal op maat gemaakt. Een standaard kledingkast heeft als groot voordeel dat er ontzettend veel keuze in stijlen is en kun je direct mee naar huis nemen. Een kledingkast op maat kost in de regel meer, maar kan je precies naar jouw wensen laten ontwerpen.

De kleur van de kast

Een kledingkast is vaak behoorlijk groot en log. De kleurkeuze van de kledingkast kan daarom veel verschil maken in de ervaren grootte ervan. Zo valt een witte kledingkast maar weinig op, terwijl een kledingkast in een donkerder- of feller kleurenpalet doorgaans veel meer ‘ruimte’ in lijkt te nemen.

Openslaande deuren of schuifdeuren

Bij een kledingkast kun je kiezen uit verschillende type deuren. De meest voor de handliggende keuze is: openslaande deuren of schuifdeuren. Openslaande deuren zijn vaak de meest voordelige keuze. Heb je maar beperkte ruimte in je slaapkamer? Dan zijn schuifdeuren erg praktisch, je bespaart er namelijk een hoop ruimte mee!

Spiegel en verlichting

Kleed de kledingkast tot slot gezellig aan met een spiegel en verlichting! Er is allerlei verlichting te koop speciaal geschikt voor de kledingkast. Dit is bijzonder praktisch en ook nog eens erg stijlvol. Denk er wat betreft een spiegel over na of je deze aan de binnen- of buitenkant van de kast wilt plaatsen. Een losse spiegel aanschaffen kan natuurlijk ook.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.