logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe logeerkamer? Lees hier hoe je hem het beste kan inrichten!


Heb je in je woning een extra kamer? Dan is het een goed idee om er een leuke logeerkamer van te maken. Zo kunnen familieleden en vrienden blijven slapen wanneer dat gewenst is. Na een gezellige borrel die net iets te lang duurde met te veel drankjes, kan er gemakkelijk gelogeerd worden. Maar hoe richt je zo’n logeerkamer het beste in? Je leest het in deze blog!

slaapkamer inrichten

Een goed bed is goede nachtrust

Het belangrijkste onderdeel van de logeerkamer is het bed. Het uitzoeken van een goed bed kun je het beste doen in een fysieke winkel zodat je kan proef liggen. Kies een bedframe en een lekker matras waar je zelf ook wel graag op zou willen liggen. Wanneer je toch graag de extra ruimte bewaard wanneer er geen logees zijn dan kun je kiezen voor een slaapbank. De slaapbank kun je dan gemakkelijk uitklappen wanneer er bezoek is en vervolgens ook weer inklappen voor de extra voor bijvoorbeeld een wasrek. Daarnaast is het ook handig om voor de logeerkamer apart bedtextiel te halen zodat dit altijd schoon is voordat er nieuwe gasten komen. Ook wat extra handdoeken kunnen geen kwaad om klaar te leggen in de kamer. 

Opbergruimte en aankleding

Naast het bed is het ook handig om een grote kast in de logeerkamer te zetten. Niet alleen heb je dan zelf extra opbergruimte voor bijvoorbeeld winterkleding in de zomer. Zorg ervoor dat er altijd een deel vrij blijft voor het bedtextiel en spullen van de logee. Dan wat betreft de aankleding, kun je de kamer leuk aankleden met accessoires. Denk hierbij aan een leuke wandlamp, nachtkastjes met daarop een leeslampje en wat gezellige schilderijtjes aan de muur. Je kunt het zo vrolijk maken als je zelf wilt. Wil je net even dat stapje extra maken? Maak dan een leuk bijzettafeltje met wat knusse kaarsen of een mooie vaas met leuke droogbloemen en wanneer er plaats voor is een mooie zetel. Het belangrijkste is natuurlijk dat de logees lekker kunnen slapen dus denk ook aan een slaapmasker of oordopjes om neer te leggen. 

Kortom, het inrichten van een logeerkamer doe je op eigen gevoel. Ga na hoe jij graag ontvangen zou worden bij een ander en baseer daar je keuzes op. Zorg voor een goed slapend bed of slaapbank, kies leuk bedtextiel uit en koop een mooie kast voor de opbergruimte. Maak het af met wat gezellige accessoires en het logeerpartijtje kan beginnen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.