logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit weten wij over de nieuwe iPhone 13

Zoals ieder jaar komt Apple in september met hun nieuwe smartphones – waarbij we dit jaar vol smart wachten op de nieuwe introducties. De geruchten gaan namelijk rond dat er flinke veranderingen komen in de nieuwe iPhone 13! Maar zoals ieder jaar is er ook al heel wat informatie gelekt. Wat weten wij al over de nieuwe iPhone?

Vormgeving

Natuurlijk komt er bij de iPhone heel wat stijl om de hoek kijken. De smartphone zal niet heel veel verschillen van de huidige iPhone 12, als je kijkt naar de vormgeving en afmeting. Net als bij de eerdere series zal de iPhone 13 bestaan uit een iPhone 13, een iPhone 13 Mini, een iPhone 13 Pro en een iPhone 13 Pro Max. Nieuwe kleuren zullen onder andere mat zwart en brons omvatten voor de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Specificaties: wat is er nieuw aan de iPhone 13?

Er is natuurlijk flink gewerkt aan een aantal coole features die de iPhone 13 beter en interessanter maakt dan de iPhone 12. 

  • Denk daarbij aan een betere camera, waarbij ieder model zal profiteren van een ingebouwde beeldstabilisator en een hogere resolutie. De camera zal ook fysiek groter zijn, waardoor hoesjes van de iPhone 12 niet passen op de iPhone 13.
  • De low-light functie krijgt mogelijk een vervolg in Astro-fotografie. Daarbij ontdekt de smartphone een horizontale positie en zal hij zich instellen in het fotograferen van een sterrenhemel.
  • Hoewel Apple werkte aan een vingerafdruksensor achter het scherm, zal die nog niet aanwezig zijn in de iPhone 13. Daar vertrouwt Apple nog altijd op de gezichtsherkenning of een password.
  • Over de gezichtsherkenning gesproken: die zal een stuk beter zijn. De belangrijkste aanpassingen zitten hem in het herkennen van gezichten met bijvoorbeeld een mondmasker of met een beslagen bril (hoewel dat laatste niet echt een probleem is met de huidige herkenning, is mijn ervaring).
  • Ondanks dat de gezichtsherkenning is verbeterd, zal de benodigde techniek compacter en kleiner zijn, waardoor de notch op de voorkant van het scherm kleiner zal zijn dan die op de iPhone 12.
  • Een gave nieuwe feature is het always-on display, dat je naar wens kunt inrichten. Een praktische functie, die natuurlijk is afgekeken van de Apple Watch. Met de nieuwe Always-on functie kun je jouw smartphone nog makkelijker gebruiken als klok of agenda. Het is nog wel onzeker of deze functie op alle iPhone 13-modellen komt, of dat deze enkel voor de Pro-modellen beschikbaar wordt gemaakt.
  • De Pro-variant beschikt over een hogere beeldverversing van 120Hz, waardoor bewegende beelden (en vooral games) beter uitkomen.
  • Natuurlijk zal de iPhone 13 beschikken over het geprezen Magsafe-systeem. Als upgrade zullen de smartphones waarschijnlijk beschikken over een betere snellaadfunctie, die tot 25W kan opladen. Bovendien wordt de magnetische kracht van de Magsafe magneten vergroot, voor een betere grip op de accessoires.
  • De microfoons van de iPhone 13 zullen worden verbeterd, met behulp van de techniek die in de Airpods Pro worden gebruikt. Deze beamforming microfoons krijgen bovendien een andere locatie, waardoor ze betere kwaliteit geluid bieden.

Satelietverbinding

Volgens de laatste geruchten zou de iPhone 13 zelfs beschikken over een satellietverbinding, zodat je niet meer afhankelijk bent van de 4G en 5G zendmasten. Op die manier kun je overal en altijd bellen, appen of online zijn. Of iedere iPhone 13 deze functie gaat krijgen is nog maar de vraag, maar volgens betrouwbare bronnen beschikken de nieuwe smartphones in ieder geval over de benodigde chipsets!

Beschikbaarheid

De nieuwe iPhone 13 zal vanaf 17 september te koop zijn, maar pas op: hij wordt een tikkie duurder dan de iPhone 12 vorig jaar! Dat is waarschijnlijk te wijten aan de schaarste op de chipsmarkt, die de prijs flink opdrijft.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.