logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Nieuwe ideeen voor opbergruimten, Natalia Geci

Je huis is niet altijd even eenvoudig in te richten. Zeker als je flink wat spullen hebt en een verzamelaar bent, is het soms kiezen of delen. Ga je voor sfeer of behoud je je spullen? In het boek Nieuwe ideeen voor opbergruimten ontdek je dat die twee eigenlijk prima kunnen samengaan. Je kunt sfeervolle opbergruimtes in huis creëren waarin je flink wat spullen kunt bewaren, maar die alsnog sfeervol en gezellig ogen. Daarbij is een speciale aandacht voor kleinere ruimtes bedacht, wat een welkome aanvulling is. In een groot huis is het namelijk veel makkelijker om een combinatie tussen die twee te maken dan in de gemiddelde tussenwoning!

Divers

In het boek Nieuwe ideeen voor opbergruimten staan tal van suggesties waarmee jij je voordeel kunt doen. Zo vind je opties voor de slaapkamer, woonkamer, werkkamer en meer, met diverse opties, van efficiënt opbergen tot het ‘in zicht’ opbergen van bepaalde items, zodat je ze bijna tentoonstelt in je eigen huis. Ook het maximaal benutten van je ruimte komt ter sprake. Perfect voor mensen met heel veel spullen… zoals een gigantische verzameling boeken, om maar een voorbeeldje te noemen. Daarnaast is er speciale aandacht voor de kinderkamer en het inrichten van werkplekken, hoewel daar de ergonomie niet echt aan bod komt – het gaat puur om de esthetiek en de opbergruimte.

Nomadisch opbergen

Dat vond ik zelf behoorlijk tegenstrijdig. Hoe kun je iets nomadisch opbergen? Het antwoord blijkt precies andersom te zijn. Het zijn meubelstukken die je kunt opbergen, zodat je meer ruimte in huis hebt als je tijdenlijk geen bureau of werkplek nodig hebt! De meubels kun je eenvoudig in elkaar klappen en demonteren, zodat je ze in een handomdraai kunt neerzetten of weghalen. Maar opbergruimte krijg je er niet bij. En… waar laat je het als je ze niet nodig hebt?

Ga direct naar Nieuwe ideeën voor opbergruimten op BOL.com.


Recensie over Nieuwe ideeen voor opbergruimten

Nieuwe ideeën voor opbergruimte is precies dat. Het geeft je inspiratie om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Ode aan de lades en de kamerhoge kasten, maar dan wel met een duidelijke design-inslag. De foto’s zien er heel gelikt uit (en niet altijd even optimaal, als je het mij vraagt). Het gaat hier dan ook meer om de combinatie tussen sfeer en manieren om iets op te bergen Jammer genoeg staan er nergens verkooppunten, merken of modellen genoemd. Tijd om een timmerman in te schakelen, wellicht?

Score: 6



Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Nieuwe ideeën voor opberguimten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Librero, 291 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463590136. Prijs: 14.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.