logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe functies voor hoortoestellen


Hartslag bijhouden, stappen tellen en activiteiten tracken; het kan tegenwoordig ook zonder sporthorloge. Het allernieuwste hoortoestel van Schoonenberg, Phonak Audéo Fit, registreert dit allemaal. Alle data zijn overzichtelijk gepresenteerd in een app. Ook is het mogelijk om in de app persoonlijke doelen te stellen. De Bluetooth-functie van het apparaat – waarmee het onder andere verbonden kan worden met de smartphone of de TV – is te bedienen door middel van ‘tap control’.

sporten hoortoestel

Sporten en gehoor; een onverwachte combi

Sporten en een gezond gehoor hebben meer met elkaar gemeen dan men in eerste instantie zou denken. Een gezond gehoor is belangrijk voor het evenwicht. Dus sporten is veiliger wanneer iemand goed hoort. Bovendien is het bij een teamsport belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Andersom geldt dat sommige sporten gehoorschade kunnen veroorzaken; niet alleen te harde muziek in de fitnesszaal, maar ook (te) zware oefeningen kunnen door de grote druk op de trommelvliezen voor schade. Tot slot zorgen zowel bewegen als een gezond gehoor voor een positiever gemoed en vertraging van achteruitgang in sociaal cognitieve functies.[1] Helemaal niet gek dus ook de functie van een gezondheidshorloge kunnen overnemen.

De Phonak Audéo Fit is niet alleen geschikt voor sportievelingen: ‘Omdat dit apparaat de hartslag altijd meet, niet alleen tijdens het sporten, kun je als slechthorende bijvoorbeeld ook in de app aan je hartslag zien welke situaties jou spanning geven. Met deze kennis kun je aanpassingen doen in je dagelijkse routines’, aldus Jacques Verzijlbergen, product specialist bij Schoonenberg. ‘Als je weet dat er een verband is tussen slechthorendheid en gezondheid (zo hebben slechthorenden meer kans op bijvoorbeeld een burn out [2] en vallen [3]) en je hebt de tools om deze te controleren en daarop je leefgewoonten aan te passen, is dit uiteraard een enorme winst.’

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.