logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de nieuwe Fitbit activity trackers voor 2022

Sinds ongeveer anderhalf jaar valt Fitbit onder de vlag van Google. Het was even spannend wat die verschuiving voor gevolgen zou hebben voor de Fitbit activity trackers, maar daar is nu duidelijkheid in: de nieuwe generatie wearables combineren de gezondheids- en welzijnstools van Fitbit met de ‘smarts’ van Google: maak kennis met de Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4 en Fitbit Inspire 3.

Nieuw design voor betere draagbaarheid

De nieuwe producten zijn dunner dan hun voorgangers. Bovendien is er ook goed gekeken naar het ontwerp en het draagcomfort. Door kleine aanpassingen door te voeren in het ontwerp hoopt Fitbit op een hoger draagcomfort, zodat je de activity tracker zonder problemen dag en nacht kunt dragen. Ook is er gekeken naar het gebruiksgemak. Zo zit de fysieke knop op de Sense 2 en de Versa 4 op een hogere positie, waardoor je hem makkelijker kunt bedienen. De drie nieuwe trackers zijn dunner en lichter, zonder in te boeten op de batterijduur.

Nieuwe interface

Het complete FitOS besturingssysteem is op de schop genomen. Er zijn de nodige aanpassingen in gedaan: daarmee zijn koppelingen mogelijk met verschillende Google applicaties, zoals de langverwachte turn-by-turn navigatie van Google Maps en betalingen via de Google Wallet (naast Fitbit Pay). Door deze aanpassingen is de oude Fitbit app-store niet meer beschikbaar op de nieuwe modellen. Ze gaven te kennen dat het een gesloten systeem gaat worden, met alleen apps die door Fitbit ontwikkeld worden. Integratie met muziekspelers en mediabediening zijn vooralsnog niet aanwezig. De gebruikersinterface heeft een aangename make-over gekregen, waardoor de trackers overzichtelijker zijn en makkelijker te bedienen zijn. Slimme meldingen en snelle antwoorden (op Android) blijven gewoon actief.

De nieuwe Fitbit Versa 4

Bij Fitbit Versa 4 staat fitness centraal. Er zijn meer dan 40 sportmodi beschikbaar (voorheen waren dat er 20), met nieuwe opties zoals HIIT, gewichtheffen, CrossFit en dansen. Verder biedt de smartwatch ingebouwde GPS, houdt het de minuten in actieve zones bij en geeft het real-time inzicht in je hartslagzone en andere statistieken, zodat je nog gerichter kunt trainen. Tot slot kun je met de dagelijkse herstelscore van Fitbit Premium bepalen of je beter kunt sporten of rusten. Elke score komt met een actie, zoals bijvoorbeeld een aanbevolen aantal minuten in actieve zones.

Ga direct naar Fitbit Versa 4 op BOL.com.


De nieuwe Fitbit Sense 2

Met Fitbit Sense 2 richt het merk zich op mensen die bezig zijn met hun algehele gezondheid. Het houdt daarbij de gezondheidsstatistieken voor de complete dag bij. Daarvoor tilt Fitbit het element stressbeheersing naar een nog hoger niveau. Met de unieke Body Response-sensor wordt continu de elektrodermale activiteit (cEDA) gemeten. Samen met de cEDA-sensor analyseert Sense 2 je hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur om je via meldingen te helpen begrijpen wanneer je lichaam tekenen van stress vertoont. Bij een verhoging zal de smartwatch je op een later moment vragen hoe jij je op dat moment voelde. Dit helpt je om je bewust te worden van mogelijke triggers en een routine op te bouwen om je stress te beheersen. Wanneer je een melding ontvangt biedt je Sense 2 je verschillende mogelijkheden, zoals het invullen van je stemming of het doen van een begeleide ademhalingssessie of mindfulness, zowel vanaf je pols als in de app.

Ga direct naar Fitbit Sense 2 op BOL.com.


De nieuwe Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3 is een instapmodel activity tracker. Het is eenvoudig in gebruik en kan je stimuleren om gezonder te leven. De tracker is subtiel vormgegeven en draagt als een stoere armband. Het dunne en lichtgewicht ontwerp heeft een nieuw scherm (dat we kennen van de Fitbit Luxe), een batterijduur van 10 dagen en waterdichtheid tot 50 meter diepte. Inspire 3 houdt 24/7 je activiteit (stappen, verbrande calorieën, afstand, activiteit per uur), workouts (minuten in actieve zones en wekelijkse doelen), hartslag, hartgezondheid, stress en slaapkwaliteit (duur, slaapscore, zuurstofgehalte) bij. Daarnaast kun je vanaf je pols een workout starten, een alarm instellen of een stopwatch starten. Het is een perfect instapmodel met een nieuw helder always-on kleurenscherm dat de belangrijkste inzichten bijhoudt tegen een toegankelijke prijs. Inspire 3 komt met een kleurrijk assortiment van klassieke, doorschijnende en roestvrijstalen bandjes.

Ga direct naar Fitbit Inspire 3 op BOL.com.


Zo controleer je op een onregelmatig hartritme

Fitbit heeft een spannende nieuwe techniek ontwikkeld: het fotoplethysmografie-algoritme (PPG). Deze techniek kan helpen bij het identificeren van tekenen van atriale fibrillatie (Afib), een vorm van onregelmatig hartritme die wereldwijd meer dan 33,5 miljoen mensen treft. Het PPG-algoritme heeft FDA-goedkeuring en CE-markering ontvangen en is gevalideerd in klinische onderzoeken. In veel landen zijn er al samenwerkingen met erkende instanties, in Nederland wordt hier nog aan gewerkt. Dankzij deze functie wordt het hartritme beoordeeld tijdens rustmomenten of slaap. Aan de hand van die metingen krijg je een melding wanneer er tekenen zijn die op Afib kunnen wijzen. Het is dan zaak om zo snel mogelijk een arts te bezoeken voor nader onderzoek! De functie is een aanvulling op de elektrocardiogram (ECG)-app, waarmee gebruikers actief een controle kunnen uitvoeren. De functie is binnenkort beschikbaar voor gebruikers in verschillende landen in Europa, inclusief Nederland, op de Charge 5, Charge 4, Luxe, Inspire 2, Inspire 3, Sense, Sense 2, Versa 2, Versa 3 en Versa 4.

Prijs en productinformatie

Vanaf vandaag zijn Fitbit Sense (€299,95), Versa 4 (€229,95) en Inspire 3 (€99,95), inclusief een zes maanden Premium lidmaatschap voor zowel nieuwe als terugkerende klanten, online te pre-orderen op Fitbit.com/nl en bij geselecteerde retailers. Met wereldwijde beschikbaarheid in september van Inspire 3 en van Versa 4 en Sense 2 in het najaar. Bij ieder van deze activity trackers krijg je gratis 6 maanden Fitbit Premium, waarmee je nog meer inzichten krijgt over je gezondheid over bijvoorbeeld je herstelscore of je slaapprofiel. Daarnaast profiteer je met Fitbit Premium van veel workouts en mindfulness-sessies.

Coole accessoires

Naast twee nieuwe smartwatches introduceren we ook twee Horween® leren bandjes van Brother Vellies. Een luxe accessoiremerk, passend bij Fitbit en jouw eigen identiteit. Deze nieuwe accessoires, beschikbaar in zwart en oak zijn compatibel met de nieuwe Versa 4 en Sense 2, maar ook met de voorgangers Sense en Versa 3. Exclusief verkrijgbaar voor € 54,95 op Fitbit.com/nl. Daarbij zijn er diverse andere accessoires: drie nieuwe infinity bandjes in de kleuren nevelblauw, zandroze en denimblauw (€29,95), sportbandjes in de kleuren limoengeel/sneeuwwit en lichtblauw/oceaanblauw (€34,95), vegan leren bandjes in de kleuren vlas en indigo (€49,95) en een Horween® leer bandje in de kleur granaatrood (€49,95).

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.