logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de nieuwe chocolade treats van oktober

Oktober lijkt wel choctober met de nieuwe chocolade producten die deze maand zijn verschenen! Van koekjes tot chocobites, van een verrassende chocoladepasta tot een oude bekende in een vegan jasje: wij hebben ze stuk voor stuk geprobeerd. Laat ons je voorstellen aan KitKat V, Hands Off My Chocolates Bites, Bonne Maman Hazelnootpasta en Nutella Biscuits!

Vegan Kitkat

Kitkat bestaat al 75 jaar en blijft experimenteren met zijn product. Zo heeft KitKat de afgelopen jaren al een paar unieke smaken op de markt gebracht, zoals de special editions KitKat Rubi, Chunky Cookie Dough of Green Tea Matcha. De KitKat V is ook zo’n tijdelijke special edition: deze is namelijk volledig vegan! Ook de chocolade-industrie is zich namelijk bewust van de groeiende vraag naar vegan producten en kijkt hoe ze hierin kunnen voorzien. De nieuwe en tijdelijke KitKat V is het antwoord van KitKat op deze vegan chocoladevraag. KitKat V is tijdelijk en in beperkte oplage verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn. Als de reep een succes blijkt, kan het zomaar zo zijn dat KitKat V in het vaste assortiment komt, aldus Nestlé. Voor de administratie: KitKat V is gecertificeerd als vegan product en is gemaakt van 100% duurzaam ingekochte cacao, afkomstig van het Nestlé Cocoa Plan in samenwerking met Rainforest Alliance.

Hoe smaakt KitKat V?

Zelf claimt Nestlé dat de KitKat V ‘net zo lekker als het origineel’ is, maar dat durf ik toch echt wel in twijfel te trekken. Opmerkelijk is dat de chocolade een stuk harder is, waardoor deze variant wel een heerlijke crunchy bite heeft. Hij smelt echter minder goed op de tong en is ook een stuk zoeter dan het origineel. En dat vind ik een minpuntje ten opzichte van het origineel. Niet alleen de chocolade is wat harder dan het origineel, ook de crunchy koeklaag binnenin lijkt knapperiger te zijn. Dat is dan weer een pluspunt. Het is een reep ‘met plussen en minnen’, maar uiteindelijk gaan wij toch voor de KitKat Original. Desondanks is het knap om zo’n product als veganistisch alternatief op de markt te zetten.

Bonne Maman hazelnootpasta

Deze heb je misschien al op social media voorbij zien komen. Bonne Maman kennen we natuurlijk allemaal van de overheerlijke jam (ook verkrijgbaar als variant met minder suiker). Logisch, daar zijn ze al 50 jaar mee bezig. Nu zijn ze hun takken aan het uitbreiden en hebben wij al kunnen smullen van hun eerste ‘andere’ broodbeleg: de hazelnootpasta! De kwaliteit die Bonne Maman al sinds 1971 in hun jams stoppen, proef je ook terug in de hazelnootpasta. Je proeft de hazelnoot, je voelt de chocolade smelten op je tong. Dit is toch wel echt genieten van een lekkere boterham, of wat dacht je van een croissant van de bakker, nog net warm, waar deze hazelnootpasta heerlijk in versmelt? En nu snel naar de supermarkt, haal zo’n potje en proeven maar. We horen graag wat je er van vind! Je vind ze bij Jumbo en Albert Heijn.

Hoe smaakt Bonne Maman hazelnootpasta?

Heerlijk! Echt een toppertje. Hij is minder zoet dan de meeste concurrenten. De Bonne Maman hazelnootpasta smaakt wat eerlijker, puurder dan de bekende merken. De structuur is ook wat anders, wat minder stroperig en makkelijk smeerbaar. Bijzonder is dat je niet alleen geniet van een heerlijke chocoladesmaak, maar dat je ook de hazelnoot er goed bovenuit proeft. Als je op het etiket kijkt, zie je ook dat er maar liefst 20% hazelnoot in zit. Dat is echt veel! Spreekt voor zich dat onze pot snel leeg was. Gelukkig kunnen de glazen potten met hun herkenbare glazen deksel makkelijk een tweede leven krijgen in huis.

Nutella Biscuits

Over hazelnootpasta gesproken… Nutella is ook bezig met een kleine uitbreiding en gebruikt zijn chocoladepasta voor de vulling van krokante koekjes! Een logische zet. Hoeveel recepten vind je niet op internet waarbij mensen Nutella op (of tussen) hun koekjes smeren om ze lekkerder te maken? Er zijn zelfs recepten voor hele Nutella-taarten te vinden! Nu hoef je niet meer te knoeien in de keuken: in de winkel koop je gewoon een stazak met Nutella Biscuits. Je kon ze al langer in verschillende landen kopen (soms lopen we echt hopeloos achter), maar nu zijn ze ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Hoe smaken de Nutella Biscuits?

Eigenlijk precies zoals ze op de verpakking zeggen: een knapperig biscuitkoekje, met onder het grote hart een overheerlijke – zachte – Nutella-vulling. Het is dus even zoeken naar de beste manier om ze te eten. Volgens mij is dat in twee happen, maar daar zijn de meningen over verdeeld. De koekjes komen trouwens het beste tot hun recht als je de biscuit tegelijk met de pasta eet. In iedere zak zitten 22 koekjes. Genoeg dus voor 1 persoon. Of voor 22, als je jezelf wél kunt beheersen. De biscuit is niet overdreven zoet, wat een pluspunt is. Chocolade kan namelijk snel te machtig worden. Ze zijn een perfecte mix en heerlijk om te eten bij de koffie of thee.

Hands Off My Chocolate Vegan Bites

Een tijdje terug mochten we de Hands Off My Chocolates Vegan chocoladerepen uitproberen. Nu zijn er drie nieuwe producten bijgekomen: Vegan Bites! Ook deze chocoladeproducten bevatten 0% melk. Ze zijn gemaakt van eerlijke chocolade, bevatten enkel natuurlijke ingrediënten en bevatten geen druppel palmolie. Dat is toch genieten zonder schuldgevoel! Je koopt ze in de supermarkt voor 2,99 euro per zak.

Hoe smaken de Hands Off My Chocolate Vegan Bites?

Er zijn drie vegan bites verkrijgbaar:

Peanut

Geroosterde pinda’s, omhuld met romige vegan choco en een natuurlijk gekleurd suikerlaagje. Deze snack werkt natuurlijk perfect en vormt een smakelijk alternatief voor alle chocoladepinda-liefhebbers.

Crispy

De knapperige, luchtige vulling is omhuld met een romige vegan chocolade en een gekleurd suikerlaagje. Crunchy, romig én crispy. Een heerlijke smaakbeleving!

Popcorn

Popcorn en chocolade? Jazeker! Dat is stiekem een briljante combinatie! Ik had al eens popcorn gehad met cacaopoeder in de karamel, maar helemaal omhuld met chocolade is het echt een feest. Het zoute van de popcorn contrasteert geweldig met het zoete van de chocolade. Iedere bite een nieuwe smaakexplosie!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.