logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe auto kopen, leasen of huren?


Woon je middenin de binnenstad, ben je veel op reis of zit je krap bij kas? Een auto kopen is in die gevallen niet altijd even praktisch. Het is verstandig een weloverwogen keuze te maken bij grote aankopen, die een flink gat slaan in je budget. Het is natuurlijk ook mogelijk een auto te leasen of te huren. In dit artikel geven we je aantal tips die helpen bij het maken van deze keuze.

Kopen of leasen?

Wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen kun je kiezen voor kopen of leasen. Wanneer je een auto koopt is de auto deze echt van jou en dien je het bedrag aankoopbedrag in één keer te betalen. Als je niet per direct over voldoende geld beschikt om een auto te kopen, kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Het voordeel is dat je nu per maand een afgesproken bedrag betaalt voor de auto. Het grote nadeel is natuurlijk dat de auto niet jouw eigendom is en dat je na de leaseperiode de auto weer moet inleveren.

Huurauto

Een auto huren is in veel gevallen een goedkoop alternatief voor het bezitten van een auto. Soms heb je in het dagelijks leven niet heel vaak een auto nodig. Bijvoorbeeld als je in de stad woont en een goede aansluiting hebt met het openbaar vervoer. In steden heb je last van tekort aan parkeerplekken en hoge parkeerkosten. Dus als je maar af en toe een auto nodig hebt, dan is het goedkoper om een auto te huren. Je betaalt dan geen autoverzekering en parkeerkosten. Autoverhuur is in zo een geval de ideale oplossing. Bovendien hoeft je je geen zorgen te maken over onderhoud of reparaties voor de auto. Op de website van TUI Cars kun je kiezen uit een breed aanbod van auto’s en diverse afhaallocaties.

Proefrit

Doe altijd een proefrit voor de dat je een auto koopt of een auto huurt. Hierdoor kom je er snel achter of de auto aan jouw wensen voldoet en of er gebreken aan de auto zijn. Controleer ook altijd alle functies van de auto om achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

Verzekeren

Eenmaal je auto gekocht te hebben is het heel belangrijk om je auto te verzekeren!  Dit is zelfs verplicht. Indien je een huurauto hebt sluit je hier ook een verzekering voor af. Dit kun je afsluiten bij het autoverhuurbedrijf. Lees goed door waar je precies voor verzekerd bent, en kom niet voor verrassingen te staan. In sommige landen, waar autodiefstal gebruikelijk is, is het verplicht hier een verzekering voor af te sluiten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.